avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Situație impozitare nerezident
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Situație impozitare nerezident

Bună ziua! Vin și eu cu o întrebare legată de impozitarea nerezidenților. Cazul meu: lucrez în ture de 5 săptămâni în domeniul petrolier și sunt angajat cu contract semnat cu o firmă cu sediul în Panama (firmă italiană, nerezidentă în România, etc.). Această firmă mă impozitează cu 18% din salariul brut. Activitatea mi-o desfășor în Guyana, țară cu care România nu are vreo colaborare fiscală. Nici cu Panama. În Guyana firma la care sunt angajat plătește pentru mine un impozit (am TIN number). În acest caz, eu în care situație mă aflu din punct de vedere fiscal având în vedere cele de mai sus plus faptul că locuiesc în România mai puțin de 180 zile/an? Ce ar trebui să fac să fiu în regulă în relația cu ANAF? Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2019
Lucian_Olteanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lucian_Olteanu , utilizator 16:04, 12 Noiembrie 2019
OK. Cineva dispus să mă consilieze contra cost? Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2019
Lucian_Olteanu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evitarea dublei impuneri i_simina i_simina Cum se impoziteaza redeventele obtinute din Romania de catre un rezident al Italiei? Daca se impoziteaza in romania, prin retinere la sursa, care este temeiul ... (vezi toată discuția)
Dividende obtinute de nerezidenti fetco fetco care este cota de impozitare a dividendelor obtinute de un nerezident italian persoana fizica .Dar a unei societati italiene? Multumesc (vezi toată discuția)
Obtinere numar de identificare fiscala georgells georgells Buna seara.Sunt cetatean roman, doresc sa public o carte pe Amazon ,dar in momentul cand doresc sa imi fac cont, mi se cer datele personale , printre care mi ... (vezi toată discuția)