avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare

Buna!Ajutatine va rugam cum sa procedam la firma unde lucram 14 soferi de o luna de zile nu ni se ia in considerare orele suplimentare nici nu le plateste firma orele suplimentare si nici nu ne da liber.Luna octombrie de exemplu singura zi ce am fost liber data de 29 noiembrie duminica . Pentru ziua de duminica trebuia sa ma invoiesc si sa ma rog de coordonatorul de transport sa ma lase liber ca ei considera daca suntem platiti in acor individual atunci si sfirsitele de saptamana si sarbatorile legale sunt zile normale de lucru.Suntem platiti dupa kilometrii ce afectuam dar multe ore stam la incarcari si descarcari si in orele acelea nu putem face kilometri si firma nu ne plateste nici un leu.Zi de zi lucram de la ora 5-6 dimineata pina seara cca.orei 18-19.Sa nu va spun din data de 1 decembrie la demisionat pe coordonatorul de transpor pentru ca ia zis la patron ca nu se mai poate lucra in ritmul acesta si soferii reclama ca lucreaza zi de zi si nu sunt platiti in orele suplimentare.Daca ne-ar da zile liberear trebui sa angajeze inca 14 soferi ca noi norma de 168 de ore le muncim in 15 zile.Noi am propus sa ne plateasca pe noi si muncim ca fiecare dintre noi are nevoie de bani.Nici nu vor sa auda de asa ceva raspunsu e "CUI NUI CONVINE POATE SA PLECE".Dar daca noi plecam nu primim nici somaj si daca ei ne dau afara e adevarat ca nu are voie sa angajeze timp de 1 an pe nimeni in locul nostru.Reclamatii la ITM nu putem face ca trebuie sa ne dam datele si au atatea cunostinte ca daca afla cine a reclamat chiar ca o sa fim in vizor si o sa ne dea afara.Nici unul dintre noi nu vrem sa pierdem locul de muncs dar nici sa lucram doua saptamini pe gratis.
Datine un sfat cum sa procedam.
Va multumim!!!!!!:(
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 19:34, 2 Decembrie 2009
Daca nu mai tolerati situatia, faceti sesizare la ITM.
Si fiind vorba si de transportatori sesizati si ARR.
La un control, se vor verifica diagramele si cu siguranta acestea nu sunt in regula...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! in cazul conducătorilor auto profesioniști, pictograma ... George7816 George7816 Bună ziua! In cazul conducătorilor auto profesioniști, pictograma ciocănele care reprezintă alte activități, folosită atunci când soferul încarcă ... (vezi toată discuția)
Descarcarile la 28 zile a cardului tahograf de sofer sunt documente contabile obligatorii ? sofertir1 sofertir1 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca, descarcarile cardului de sofer tir sunt obligatorii in contabilitate conform termenelor art. 24 si 25 din Legea ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajatilor DriverLaci DriverLaci A-si cere ajutorul dumneavoastra in numele meu si a colegiilor mei .Suntem 14 soferi la o firma ,pana acum trei zile nu ne-am gandit si nici nu ne-am framintat ... (vezi toată discuția)