Acum trei saptamani, am fost ales presedinte al Asociatiei de Proprietari. Situatia este urmatoarea: unul din locatari a facut cerere prin care imi cere sa ii prezint statele de plata ale casierei deoarece este in conflict cu aceasta sustinand ca isi indeplineste ilegal activitatea. In hotararea adunarii generale in care am fost ales si eu, a fost aleasa si casiera, dar cea care incaseaza permanent este mama acesteia, fiind mentionat in procesul verbal ca aceasta o poate inlocui la nevoie. Intregul bloc stie situatia si cu totii au fost de acord cu aceasta chestiune, motivul pt care dna care incaseaza nu apare pe contract este ca aceasta ar pierde pensia. O situatie de genul acesta ma aduce in imposibilitatea de a oferi solicitantului actele pt ca astfel as admite ca sunt de acord cu situatia ilegala. Insa doamna care incaseaza este foarte iubita in bloc si este corecta in tot ceea ce face, asa cum am mai mentionat, toti locatarii au fost de acord cu aceasta situatie. Eu in calitate de presedinte nu ii pot furniza locatarului statele de plata cu numele casierei pt ca intr-adevar, cea care incaseaza este mama acesteia. Ce ma sfatuiti sa fac ca sa impac si capra si varza? Mentionz ca locatarul care cere acest lucru a depus cereri peste cereri solicitand tot felul de informatii, asa cum are si dreptul, insa in aceasta situatie imi este clar ca problema e personala cu dna care incaseaza. Este acea mentiune din hotararea adunarii generale suficienta ca sa justifice faptul ca nu incaseaza casiera din contract, ci mama acesteia? Multumesc!
In momentul de fata asociatia dvs este in afara legii. Trebuie respectate niste reguli care sunt clare, indiferent ca ne plac sau nu.
Daca fiica este angajata a asociatiei, ea trebuie sa presteze, nu mama, indiferent cat de iubita este. In cazul unui control, nu tine nimeni cont de chestii subiective si lacrimogene.
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Concret va confruntati cu situatie in afara dispozitiilor in vigoare
Pretentiile proprietarului sunt intemeiate,este diferenta intre raportul juridic incheiat cu o persoiana si realitatea in care ruda titularului raportului juridic exercita in fapt responsabilitatea de casier fara sa detina nici acordul adunarii generale nici raport juridic
Desfasurati demersuri sa solutionati amaibil,pentru ca in eventualitatea sesizarii ITM,primarie,ANAF asociatia de proprietari poate fi sanctionata
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
@ialo,
Nu stiu care este retributia casierei dvs.
Ce vreau sa va zic: interesati-va la Casa de pensii daca doamna pensionara ar mai putea obtine si alte venituri fara ca sa influenteze pensia.
Nu stiu exact, dar din auzite, acest lucru se intampla, de obicei la pensionarii pe caz de boala, nu la pensionarii pentru limita de varsta.
Eventual puteti intreba acest lucru in mod oficial. Daca se permite obtinerea de venituri suplimentare (o sa vi se comunice si valoarea), atunci puteti/nu puteti sa o angajati chiar pe dansa...
Mult succes!
Multumesc tuturor pt raspunsuri.
Dna casier este pensionata anticipat, asadar nu poate cumula alte venituri. Majoritatea membrilor comitetului sustin ca o simpla delegatie din partea anagajatei din acte cum ca va presta mama, ar rezolva problema, insa nu am gasit nicaieri in vreo lege informatie concreta cu privire la o posibila portita. Din pacate va trebui sa actionez impotriva incercarilor de induplecare a membrilor comitetului. Multumesc inca o data!
Repet:
Mergeti la Casa de pensii cu o intrebare scrisa. Explicati exact situatia ca si cum ati avea de gand de acum inainte sa faceti ceea ce doriti, intelegeti? Este singura sursa oficiala de care trebuie sa tineti cont. Nu mai dati cu presupusu'...
Solicitati un raspuns scris si tineti cont de acesta in activitatea dvs.
Pana una-alta, puteti sa discutati cu proprietarii sa-si achite cotele de intretinere prin banca - poate pana rezolvati cumva situatia, ori angajati un alt casier. Discutati si decideti in com. executiv.
Succes!