avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Proces verbal inventariere anuala
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Proces verbal inventariere anuala

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o lamurire legata de Procesul Verbal ce se incheie in urma inventarierii anuale :
1. se preda comisiei centrale de inventariere , de catre comisia care a efectuat inventarul, in termen de 7 zile lucratoare de la incheierea operatiunilor de inventariere si comisia centrala il inainteaza ordonatorului de credite, ( art.43 din OMFP 2861/2009 ) sau se preda direct ordonatorului fara sa mai treca pe la comisia centrala de inventariere?

2. Dupa aprobarea acestuia ( art.45 alin 1, 1 - Rezultatele inventarierii trebuie înregistrate în evidența tehnico-operativă în termen de cel mult 7 zile lucrătoare de la data aprobării procesului-verbal de inventariere de către administrator, ordonatorul de credite sau persoana responsabilă cu gestiunea entității.) procesul verbal , aprobat, mai merge la comisia centrala de inventariere sau direct in contabilitate?

Ce nu inteleg este si cand isi inceteaza mandatul comisia centrala de inventariere, in urma carui document emis de ei ? Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2019
sandup, utilizator
Cel mai recent răspuns: sandup , utilizator 21:15, 8 Noiembrie 2019
Si inca o intrebare : la inventarierea autoturismului trebuie trecut si kilometrajul inregistrat pe bord la data inventarierii ? Legal ( asa a spus Curtea de Conturi in urma unui control) este ca pe foaia de parcurs , sa se treca in momentul efectuarii unei curse , kilometrajul la plecare si la sosire). Eu consider ca doar asa se poate tine sub control evidenta kilometrilor parcursi dupa data inventarierii, ca raport intre kilometraj si foi de parcurs. Sa solicit in declaratia de inceput a inventarierii acest lucru ? Va multumesc foarte mult
Ultima modificare: Vineri, 8 Noiembrie 2019
sandup, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri gasite in plus la inventariere croberta croberta Pt bunurile gasite in plus la inventariere se taie NRCD sau se inregistreaza bunurile in contabilitate cu lista de inventariere intocmita in acest scop ? (vezi toată discuția)
Stampila de certific regularitatea, legalitate si oportunitatea operatiunilor croberta croberta Intr.o institutie publica persoana care aplica ştampila de certific regularitatea, legalitate si oportunitatea operatiunilor poate presedinte in comisia de ... (vezi toată discuția)
Cum se caseaza obiecte de inventar cmi Amitrica Amitrica Buna ziua, Ma intereseaza cum procedez ca sa casez obiecte de inventar din cadrul unui cabinet de medicina de familie (imprimanta, monitor etc) (vezi toată discuția)