avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dosar penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Dosar penal

Îmi puteți spune daca permisul se anuleaza sau dacă se înapoiază dupa o perioada de timp? Pentru ca
am fost prins fără permis la volan in timp ce permisul meu era suspendat .. sunt la prima abatere nu am mai avut niciun dosar penal sau ceva de genu. Am cooperat cu poliția. Nu eram băut sau altceva . Îmi puteți spune cam cât durează și cam ce pedeapsa voi primi? Și dacă îmi va fi anulat permisul sau nu..? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 17:00, 13 Noiembrie 2019
Daca veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza
Daca se dispune o solutie de achitare, renuntare la aplicarea pedepsei sau amanarea aplicarii pedepsei, vi se restituie.
In cazul suspendarii sub supraveghere(art. 91 din Codul penal), respectiv in cazul amenzii penale opereaza anularea permisului de conducere.

Posibilitatea redobandirii are loc in primul caz enuntat in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii, in cel de-al doilea, in 6 luni de la data platii amenzii penale , ori de la stingerea ei in alt mod.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

An fost prins cu o alcolemie de 0.50 in etilotest razvan ruja razvan ruja buna am si eu o intrebare am fost prins cu o alcolemie de 0.50 in etilotest si as dori sa st ce mi se intapla ca nu sti nimik as dori sa stiu in sange cam cat ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan AdrianZ. AdrianZ. Am condus baut (0.68 in aerul expirat) si am iesit de pe carosabil ,mentionez ca am 18 ani,incepator la volan si fara alte antecedemte cu politia.Cu un avocat ... (vezi toată discuția)
Alcool in sange 2,02 sebseb sebseb prima intalnire cu legea , am fost prins stationat , fara accident , fara victime, dosar penal. Ce variante de pedeapsa sa ma astept? mentionez ca depun la ... (vezi toată discuția)