Am cumpărat o casa in inainte de căsătorie ! Este pe numele de fata As dori sa întreb dacă fata soțului meu are dreptul la această casă? Si dacă se întîmplă sa decedez eu prima ce se întîmplă? ( cu casa)Am și eu un băiat din prima căsătorie!
gi-jane2
Moderator 6din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
daca decedati dvs prima, sotul mosteneste 1/4 din casa si cand va deceda si el, partea asta o mosteeste fiica lui.
Ca sotul sa mosteneaza mai putin , faceti un testament prin care sa lasati casa fiului dvs si alte bunuri, sotului, astfel incat sa nu incalcati rezerva succesoara a sotului, care e de 1/8 din masa succesorala.
Daca decedeaza el primul, fata lui mosteneste doar din ce are tatal ei, adica parte din bunurile lui proprii si parte din bunur comune cu dvs, dar nu din bunurile proprii ale dvs, ca fata nu pe dvs va mosteneste, ci pe tatal ei.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu e indicat sa ii dati fiului de acum. Puteti sa ii lasati testament, astfel cota sotului va fi mai mica, jumătate din cat i s-ar cuveni legal.
Nu e musai ca dvs sa decedați înaintea sotului, asa ca nu va faceți griji.
raluk0207
Utilizator 3din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
Ba e foarte indicat.
Testamentul nu este act de proprietate, moștenirea va trebui dezbătută oricum și chiar nu aveți de ce sa va încurcați cu testamente acolo unde sunt rezervatari.
Dati-i ce aveți de dat acum, cât trăiți.
Puteți sa încheiați un contract de întreținere (copilul va îngrijește pana la deces, în schimbul casei) sau un contract de donație cu uzufruct viager (adica atât timp cât trăiți puteti folosi și locui în casa)
Testament
nutelanebunatica
pot sa las prin testament jumatate din apartamentul in care locuiesc acum cu sotul meu copilului care are 15 ani si sa nu fie atacat de nimeni dupa decesul meu (vezi toată discuția)