avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, sunt casatorit si nu am copii,detin un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, sunt casatorit si nu am copii,detin un apartament ...

Buna ziua, sunt casatorit si nu am copii,detin un apartament primit prin donatie(mama are uzufruct viager) dar nu se foloseste de el,am si o sora care este la casa ei intr-o relatie si are un copil,doresc sa stiu daca in cazul in care decedez si nu am copii dar am desemnat sotia ca legatar universal prin testament,sora si nepotul pot sa mosteneasca ceva?bunuriile din timpul casatoriei cu sotia pot fi dobandite de sora/nepot?,fiind si un testament la mijloc,
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:35, 26 Ianuarie 2023
daca ii lasati testament sotiei, sora sau nepotul nu va mai mostenesc.
sora poaet ataca donatia facuta de mama dvs daca ii incalca rezerva succesorala.
Ok,multumesc,si sora mi-a donat cota parte pe care a avut-o ea cand a parasit apartamentul.
ce cota avea, mostenire de la tata?
La fel ca si mine 15% 1/4 cred
oricum nu conteaza ca v-a donat sora, acum vb de cota mamei pe care ati primit-o prin donatie. Nu e musai sa atace donatia, doar ca e posibil.
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Tata divortat decedat -partaj minori la bunurile parintilor alexandina alexandina Buna seara. Suntem intr-o situatie foarte complicata.Fratele a decedat in urma cu o saptamana.A locuit in timpul casatoriei la parintii mei.In urma cu 2 ani au ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune de catre nepoata de sora ionescucarmen ionescucarmen buna seara. un frate C. si o sora M. au decedat. ambii au fost casatoriti. doar sora M. are doi copiii. Sotia fratelui a decedat prima in 1987 iar fratele M. ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare, testament sau altceva...? pdulau pdulau Buna. Situatia noastra este in felul urmator: doi copii, parintii decedati, mama singurul copil la parinti. Tatal mamei mort (bunicul copiilor). Sora mai ... (vezi toată discuția)