avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... INTERPRETARE HG 237/2007 PRIVIND GESTIONAREA ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

INTERPRETARE HG 237/2007 PRIVIND GESTIONAREA ULEIURILOR UZATE

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in interpretarea HG 235/2007 privind gestionarea uleiurilor uzate, prin clarificarea diferentei dintre "GENERATORII de uleiuri uzate..." art.5, alin (1) si "DETINATORII de uleiuri uzate..."art.5, alin (2). Din punctul meu de vedere din moment ce generezi uleiuri uzate esti automat si detinator.
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 8 Noiembrie 2019
N_I_C, utilizator
Cel mai recent răspuns: N_I_C , utilizator 13:20, 11 Noiembrie 2019
Detinatorii pot fi firme de colectare uleiuri uzate in vederea purificarii, tratarii pentru imbunatatire parametri tehnici, etc. si reintroducerii uleiurilor reconditionate in circuit.
generator - orice persoană fizica sau operatori economici din a căror activitate rezultă uleiuri uzate

detinator - producătorul de deseuri ori persoana fizica sau juridica ce are deseuri în posesie
daca observati, generatorii au indatoriri in care sunt incluse indatoririle detinatorilor. mie nu mi se pare ca ar exista o incoerenta. care este, de fapt, rostul intrebarii?
Dl Adrian Dimitriu, nu imi era clar de ce in articolul de lege apare separat "Generator" si "Detinator", din moment ce, intradevar, indatoririle detinatorilor sunt incluse in cele ale generatorilor.
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2019
N_I_C, utilizator
Dl. Popa Gheorghe, multumesc!
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2019
N_I_C, utilizator

Alte discuții în legătură

Model declaratie de conformitate nikitta_1972 nikitta_1972 In HGR nr. 1.022 /2002 privind regimul produselor si serviciilor care pot pune in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii si protectia mediului apare un ... (vezi toată discuția)
Evidenta deseurilor - ulei uzat ContSters15714 ContSters15714 Buna ziua Lucrez la un service auto si as vrea sa pun cateva intrebari legat de evidenta deseurilor: 1. Este legal ca, societatea sa foloseasca uleiul ... (vezi toată discuția)
Societate plateste taxa anuala la mediu pt deseuri (carton), i se aplica art. 22 alin 3 sin lg 211/2011?? adela05 adela05 Buna ziua, Daca societatea mea primeste si trimite Marfa depozitata in cutii de carton (care sunt considerate deseuri) si platim annual o taxa la Mediu pentru ... (vezi toată discuția)