La întoarcerea din concediul de creștere a copilului am găsit postul desființat și mi s-a dat preaviz 20 de zile. Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmez?
Buna seara....M am întors din CCC iar Angajatorul ma informat ca postul meu nu mai exista fiind modificată organigrama...Mi a dat preaviz 20 zile...si nici un fel de alte explicații.Mentionez ca eram pe functie de conducere....Sef Birou (adjunct)..deasupra mea doar norii si seful serviciu.Pe langa faptul ca postul a fost desfiintat dupa intrarea in CCC. ..lucru ilegal....dupa parerea mea,..Mi au facut o oferta de""nerefuzat""....agent de paza,motivand ca doar acest tip de post il au liber in organigramă..Intrebarile mele catre dumneavoasta:
1.Preavizul nu trebuie sa fie de 45 zile...fiind functie de conducere?
2.Postul nu trebuia sa fie blocat conform legislatiei in vigoare...iar la modificarea organigrama sa fie trecut?
3.Eu nu trebuie sa fii notificat cu privire la schimbarea organigramei doar si pentru simplu fapt ca nu ma mai regaseam in ia si piate vroiam sa o contest?
4.E abuz in serviciu ceia ce a facut actuala conducere?!
5.Care sunt pasii pe care ar trebui sa l urmez?!
Va rog mult sa ma ajutati cu niste sfaturi juridice .Va multumesc!
1. Persoanele concediate - n.m., indiferent de functie - in temeiul art. 65 C.mun. beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.
2. Desfiintarea unui post se poate face oricand, indiferent daca salariatul are c.i.m. activ/suspendat.
3. Nu trebuia sa fiti notificata cu privire la schimbarea organigramei , ci doar sa vi se comunice instiintarea de preaviz.
4. Puteti contesta in instanta decizia de concediere.
Pai asta si zice, ca era sef birou (adjunct)... Este evident ca povestea se intampla undeva la stat, iar asta cu reorganizarile stim si noi la ce foloseste...
Inginer mecanic
AlexT.
Inginer mecanic este considerata o functie de conducere cand inchei contractul de munca...am nevoie pentru perioada de proba si pentru preaviz de aceasta ... (vezi toată discuția)