avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Relatii sexuale intre 2 minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Relatii sexuale intre 2 minori

Daca un minor de 17 ani intretine relatii sexuale cu o minora de 15 ani si sunt de comun acord(cu dovezi:conversatii si inregistrari telefonice dupa actul sexual cum ca a fost de acord si i-a placut iar acum ii pare rau ca s-a ajuns in situatia asta deoarece parintii ei sunt foarte stricti si vor sa o oblige sa declare ca a fost viol),iar ea dupa declara ca a fost viol intr-o plangere penala. Ce contra-argumente s-ar putea oferi in ajutorul baiatului? Ce sfaturi ati putea sa imi dati? (Cat mai urgent va rog!) Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 22:43, 12 Noiembrie 2019
Buna seara,
Sa-si angajeze URGENT avocat.
se va dovedi la cercetari ca nu a fost viol.
Fapta de viol trebuie probata, iar probatiune este dificila, anevoioasa, cata acest tip de infractiune de consuma intr-un spatiu privat, izolat.

Puteti solicita o confruntare, respectiv o testare POLIGRAF, in vederea verificarii autenticitatii declaratiilor date.

Aceasta fapta trebuie reclamata de indata ce se consuma , pentru a fi efectuata o expertiza medico-legala, eventual una psihologica.

Pentru inducerea in eroare a organelor judiciare, prin plangeri mincinoase, depuneti plangere penala.

Inregistrarile audio, audio-video sunt mijloace materiale de proba, iar autenticitatea acestora este probata, pe cale de expertiza, pentru a nu exista deteriorari sau trunchieri.

Conversatiile purtate pe retelele de socializare pot fi verificate, de catre autoritati.

CAPITOLUL II
Infracţiuni privind frontiera de stat

Art. 268

Inducerea în eroare a organelor judiciare

(1) Sesizarea penală, făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Producerea sau ticluirea de probe nereale, în scopul de a dovedi existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori săvârşirea acesteia de către o anumită persoană, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(3) Nu se pedepseşte persoana care a săvârşit inducerea în eroare a organelor judiciare, dacă declară, înainte de reţinerea, arestarea sau de punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva celui faţă de care s-a făcut denunţul sau plângerea ori s-au produs probele, că denunţul, plângerea sau probele sunt nereale.



Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzație falsă viol de care s-ar fi petrecut într-un apartament în care eram și eu. pot cere evaluarea stării psihice a persoanei care a depus plângerea? A.Theodora A.Theodora Bună seara. Scriu această întrebare referitoare la un eveniment grav. Acum o zi eu si prietenul meu cu care am decis sa iau o pauza am fost băgați ... (vezi toată discuția)
Reglementare in noul cod penal vasile2013 vasile2013 Mai este reglementata in Codul Penal in vigoare infractiunea de denuntare calomnioasa?...Nu am reusit sa o gasesc si m-am gandit ca a fost scoasa din actuala ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios ContSters287513 ContSters287513 Fostul patron pentru a se razbuna pe mine ca l-am reclamat la ITM si a fost sanctionat mi-a facut plangere penala la politie, si la Primarie, prezentand niste ... (vezi toată discuția)