avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mătușa îi ia banii bunicii cu ajutorul unei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mătușa îi ia banii bunicii cu ajutorul unei declarații false, făcută fără ca bunica să fie prezentă la notar. Unde se poate face plângere împotriva notarului și a mătușii?

Buna ziua. Bunica mea are o pensie de handicap si un ajutor pentru insotilor, fara a avea un institor anume. Matusa mea a facut o declaratie la nortar ca este imputernicita sa ia pensia bunicii de la primarie. A semnat-o in locul bunicii. Nu e prima data cand face acest lucru.Anul trecut a imputernicit-o pe o cumnata .Practic bunica nici nu a fost la notar. Noi am aflat de aceste falsuri cand am fost la primarie sa cerem sa nu i se mai dea banii decat bunicii. Acolo ni s-au aratat acele imputerniciri.Matusa mea a recunoscut ca ea le-a facut " pentru ca poate" si daca ne ducem si le anulam cumva va face altele. Tot cu ajutorul aceluiasi notar a pacalit-o pe bunica si i-a luat casa pe care bunica o cumparat-o, de fapt nu a mai apucat sa o cumpere..S-a trecut ca si cumparator si pe bunica a trecut-o doar cu drept de sedere. Notarul a spus ca nu e treaba lui, sa ma descurc cu matusa.
Unde se poate face plangere impotriva notarului si a matusii. In sat e recunoscut ca "omul primarului" si nimeni nu vrea sa ii ceara socoteala notarului. Vrem doar sa o lase pe mamaia sa isi ia pensia si sa nu ne mai trezim cu alte acte false.
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ilie N. , utilizator 11:36, 4 Decembrie 2019
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunica e zdravana si sanatoasa ? sa mergeti cu ea sa depuna plangere la parchet.
Multumesc pentru raspuns.Bunica are depresie si schizofrenie.Am incercat sa merg cu dansa la alt notar sa anuleze cumva acea imputernicire si a facut o criza de am crezut ca acolo o sa moara. Matusa o ameninta ca o da afara din casa si cu bataia daca incearca sa faca ceva contra ei.. Nu vrea sa plece din sat, sa vina la mine fiindca vrea sa moara acasa. Are 84 ani.Pot face eu plangerea? Am copia imputernicirii.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
din ce ziceti, bunica nu se poate gospodari singura.
Isi poate gatii si se ingrijeste singura desii mai greu. De pete 2 ani sta la o ruda care nu ii cere absolut nimic la schimb si are grija exemplar de ea. Chiar mamaia spune ca are grija de ea ca de un copil.Nu matusa are grija de ea.Doar i-a luat casa si pensia. O ia 2-3 zile la ea, pe 12-13 ale lunii, cand trebuie sa ia pensia, dupa care o da afara din casa. Am vrea sa o luam de tot de acolo,dar nici macar nu vrea sa se suie in masina de frica sa nu moara in alt sat/oras. Cred ca daca ar sta linistita,fara sa o mai sacaie, ameninte si sa o fure matusa, ar traii linistita inca multi ani. Luna trecuta i-a dat doar 50 lei din pensie si am gasit-o dormind pe jos in curte, invelita cu o patura si un ceolofan.Acolo o pusese da doarma. Vreau doar sa o lase in pace si sa nu ii mai ia banii ( ca in rest ia luat tot) iar acel notar care face toate magariile, sa plateasca sau macar sa se opreasca. Asadar pot face eu plangerea la parchet?
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2019
mariiuca, utilizator
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti depune si dvs plangere. Rezultatul e insa, incert in ce priveste procura.
Ar trebui sa va adresati instatei pt a cere sa o puneti sub interdictie pe bunica si sa cereti sa ii fiti tutore. In aceasta calitate, ii veti administra veniturile.

Alte discuții în legătură

Drept de semnatura Catalin@89 Catalin@89 Buna ziua,vreau sa ii fac bunicului titu de propietate pe un teren si el are handicap si zace la pat,am facut masuratori si cerere la primarie,m am lovit de ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor! simonetta_teo simonetta_teo mama mea impreuna cu fratele ie sunt mostenitori bunicului,acesta decedand in martie.mama este bolnava psihic, dar fara acte,refuza sa faca succesiunea,ea sta ... (vezi toată discuția)
Interdictie domiciliu (frate) Pătru Iuliana Pătru Iuliana Bună ziua, Am nevoie de ajutorul dvs., anul trecut tatăl meu în vârstă de 86 ani a decedat, lăsându-ne mie și soțului meu casa bătrânească ... (vezi toată discuția)