avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Preluare proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Preluare proprietate

ce acte trebuiesc facute intre cineva care ingrijeste de o batrana si cel care are grija de ea pentru a intra in posessia imobilului inainte sau dupa moarte, tin sa precizez ca batrana isi da acordul pentru a ceda proprietatea , doar ca singurul imperiment din cate am azuit este ca are un fiu infiiat ,dar care nu a mai contactat o de 10 ani , multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:27, 11 Noiembrie 2019
Un contract de întreținere.
Dar asta înseamnă că bătrâna să fie proprietarul exclusiv al imobilului.
este proprietar exclusiv, doar ca nu a facut succesiunea dupa moartea sotului
Deci nu e.
Mostenitorii sotului sunt batrana si fiul respectiv.
Batrana nu e unic proprietar, astfel incat sa dispuna singura de bun.
Trebuie contactat/gasit fiul si dezbatuta succesiunea dupa sot. Daca nu reusiti, contactati un avocat si adresati-va instantei.
multumesc pentru raspuns
Nu se poate ca batrana sa lase partea ei din mostenire?
Ba da, dar după dezbaterea succesiunii.

Alte discuții în legătură

Act vanzare cumparare cu clauza laur2013 laur2013 Am o bunica, are 73 ani, ea are 3 copii, unul dintre copii este tatal meu, ce pot face sa obtin un act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere? Precizez ... (vezi toată discuția)
Testament Iondiaconescu500@gmail.com Iondiaconescu500@gmail.com Bună dimineața. Dacă mama mea îmi trece partea ei mie cu clauză de întreținere prin testament, după decesul dânsei fratele poate ataca testamentul ... (vezi toată discuția)
Testament sau ce imi recomandati? urgent ionela-claudia ionela-claudia buna ziua! am nevoie urgent de un raspuns avizat.......am o vecina(fara nici un grad de rudenie intre mine si ea) in varsta de 84 de ani care dupa moartea sa ... (vezi toată discuția)