Buna ziua. Locuiesc în Uk de 2 ani , am lucrat legal iar acum am intrat în maternity. Sotul meu locuieste în Ro .Copilul e facut cu un partener ce locuieste ín Uk.După cîte stiu legal copilul e al sotului deoarece nu sîntem divortati.Întrebarea mea este cum se poate proceda legal să fac actele copilului? Pe certificatul de nastere din Uk trec numele sotului?Multumesc anticipat.
plănuiți și un divorț?
pe certificatul din UK treceti numele tatalui biologic (acesta va servi si ca proba in tagada ulterioara a paternitatii).
apoi transcrieti acel act in Romania, se va elibera un certificat de nastere provizoriu, cu numele sotului la rubrica tatalui.
dupa care promovati o actiune in tagada paternitatii.
daca va asumati sa declarati in fals in UK, puteti sa declarati ca tata pe soț.
dar ar fi un fals in declaratii.
restabilirea situatiei se va face tot pe calea actiunii in tagada paternitatii.
In MAREA BRITANIE va este emis un certificat de nastere, precizand concubinul ca fiind tatal natural,bilogic al minorului.
Legislatia romana difera de cea britanica.
Va opera o transcriere a certificatului de nastere emis de catre autoritatile britanice, insa pe certificatul de nastere romanesc va figura sotul dumneavoastra.
Va trebui sa tagadaduiti paternitatea.
In probatiune, uzati de inscrisuri, interogatoriu, martori, eventual expertiza in vederea determinarii filiatiei fata de tata.
Examenul serologic complex presupune plata a 840 lei, insa nu are un grad de probabilitate foarte ridica.
Testarea de tip ADN este mai costisitoare.
Unele instante nu dispun expertiza medico-legala, daca situatia de fapt este una certa, foarte clara.
Asadar, instanta de judecata aprecieaza utilitatea probatoriilor ce s-ar putea administra.
Divortul se poate suspenda, din cauza procesului legat de tagada paternitatii.
Daca nu e cu suparare as vrea sa intreb daca nu trec pe concubin,ca sa evit actiunea de tagada care e mult mai costisitoare si dureaza foarte mult ,in cazul in care in dreptul tatalui nu trec pe nimeni ,care sint riscurile? Eu imi doresc doar sa rezolv cu actele copilului pentru inceput dupa aceea cu siguranta as dori in divort .Multumesc anticipat.
Certificatul de nastere
Coko
Buna ziua, as dori sa stiu daca se poate cum sa procedez pentru a schimba certificatul copilul,deoarece la momentul nasterii lui inca eram casatorita desii ... (vezi toată discuția)