Tatal meu a iesit la pensie, pentru limita de varsta, in anul 1997.Vechimea care i-a fost calculata atunci, total gresita, a fost de 30 de ani si cateva luni.A solicitat o recalculare in anul 2007. Nu s-a schimbat nimic. Nu i s-a acordat nimic pentru faptul ca a lucrat peste 25 de ani in grupa a II-a de munca, nu i s-a corectat vechimea. NIMIC!Acum o luna de zile am fost la Casa de pensii si am solicitat recalcularea.Surpriza!Raspunsul a fost ca are o vechime de peste 48 de ani(cum era corect), ca are peste 25 de ani in grupa a II-a, si ca vezi Doamne, punctajul calculat e corect!Nu cred o iota! Tatal meu nu a primit decat majorarea acordata tuturor pensionarilor!Nimic mai mult, nimic in plus! Unde sa ma adresez ca tatalui meu sa i se calculeze corect pensia?Instantei sau Casei Nationale de Pensii?Se stie ca la noi in judet pensiile sunt calculate gresit!
In decursul timpului trebuia sa primeasca:
1)-O decizie de recalculare in anul 2005 prin aplicarea O.U.G.nr.4/2005, respectiv a H.G.1550/2004.
2)-O decizie de recalculare in 2009(iunie) prin aplicarea O.U.G.100/2008
3)- O decizie de recalculare in 2011(ianuarie)pe art.169 din legea 263/2010.
Aveti vreuna din cele 3 decizii ?
Primele doua ar trebui (cred)sa le aveti in mod obligatoriu.
Buna seara,
Nu are decat decizia din 1997, cand a iesit la pensie, si pe cea din 2007 cand a solicitat recalcularea pensiei.Poate mai e o problema: tatal meu are cartea de munca acasa, i s-a inapoiat de la Casa de pensii. Ar fi asta o problema?Ce fac in continuare!Multumesc pentru raspunsuri!
Postati:
-Punctajul mediu anual cu toate cifrele de dupa virgula din decizia anului 2007
-Puctajul mediu anual actual cu toate cifrele de dupa virgula de pe un cupon actual de pensie.
Spuneti ca nu s-a modificat nimic.
Si totusi:
Punctajul mediu anual a fost 1,29765
Asta insemna ca acum pensia ar fi fost-1642 lei
Punctajul mediu actual de pe cupon este 1,59307
Asta inseamna ca pensia actuala este de 2016 lei brut, in loc de 1642
Are un plus la:
La punctajul mediu anual de 0,39542(1,59307-129765)
La pensie 374 lei(2016-1642)
Acesti bani sunt iun plus fata de cresterea normala a tuturor pensiilor
Pe de alta parte, eu nu am toate datele necesare pentru a vedea daca au fost, sau nu, ceva nereguli.
Brut sau net
Liv ganea
Buna ziua in decizia de pensionare scrie pensie asigurari sociale 5992 lei total drepturi 5992 lei . Intrebarea mea este aceasta suma este brut sau net? (vezi toată discuția)