avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident rutier - Pieton baut?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident rutier - Pieton baut?

As dori sa stiu daca unui pieton care traverseaza strada neregulamentar pe drum judetean si este fost lovit de masina (apoi urmeaza decesul la spital) ii se recolteaza sange pentru a verifica alcoolemia?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Anca Gabriela Tuculeasa , Avocat 21:44, 18 Noiembrie 2019
Fara o cerinta expresa din partea politiei, putin probabil sa fie o procedura standard, nu era el soferul. Si daca era, prioritatea e salvarea vietii, nu testul de alcoolemie.
Daca au avut nevoie sa ajusteze ceva substante injectate (adrenalina etc) in incercarea de a-l salva, in functie de alcoolemie, poate e notat acest aspect in vreo foaie de observatie.
Sa ma completeze/contrazica cine stie mai bine...
Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2019
mihai335, utilizator
Se va întocmi un Raport de necropsie în care se va menționa și acest aspect dacă decesul a intervenit la scurt timp și încă se putea identifica concentrația de alcool.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcol la volan florin17 florin17 intrebare de 1000 de puncte, am suflat in aparatul alcoltest unde a iesit o,87 dar nu am mers la spital, cum iese pana la urma ? (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta alcolului bobo19189 bobo19189 mia fost retinu permisu avand o alcolemie de 0.47 in aer expirat si rezultatele de l a sange fiind 0.85 mia fost data dovada fara drept de circulatie si deja ... (vezi toată discuția)
alcooltest NarcisaDaiana NarcisaDaiana Daca am fost testat cu aparatul firmei Petrofac,nu trebuia sa ma duca la recoltare de probe biologice?? (vezi toată discuția)