avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Solutionare dosar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Solutionare dosar

Buna! Imi cer scuze poate s-a mai discutat. Am fost implicata intr-un accident cu victime, si s-a deschis un dosar. Maine 12-11-2019 se implinesc cele 90 de zile. Victima nu a depus plangere. As dori sa stiu in cat timp dupa implinirea celor 90 de zile voi fi instiintata in legatura cu dosarul si ce urmeaza dupa. Multumiri!
Cel mai recent răspuns: Cristinel Horeanu , Consilier juridic 08:55, 15 Noiembrie 2019
Buna ziua,in primul rand mergi politie la inspectorul care administrează dosarul și cere lămuriri despre dosar . Normal ar trebui închis dosarul cu neînceperea urmaririi penale și suspendare pe 90 zile a dreptului de a conduce,dacă nu ai săvârșit alte infracțiuni în același dosar (alcool, conducere fără permis,etc).

Oana912256 a scris:

Buna! Imi cer scuze poate s-a mai discutat. Am fost implicata intr-un accident cu victime, si s-a deschis un dosar. Maine 12-11-2019 se implinesc cele 90 de zile. Victima nu a depus plangere. As dori sa stiu in cat timp dupa implinirea celor 90 de zile voi fi instiintata in legatura cu dosarul si ce urmeaza dupa. Multumiri!

Am inteles. O sa merg sa vedem. Am intrebat plca nimeni de la politie nu m a sunat sa ma informeze cu privire la dosar. Alte infractiuni nu au fost. Va multumesc pt timpul acordat si pt raspuns. O zi buna!
Buna ziua! Referitor la cele spuse mai sus, la faptul ca s au implinit cele 90 de zile de accident, si cum nimeni nu m-a contactat de la politie sa imi comunice starea cazului, am sunat azi pe pers care se ocupa de acest dosar. Mi s- a spus ca intr-adevar s au implinit cele 90 de zile, dar dosarul este tot la ei la politie inca, victima nu a depus plangere penala impotriva mea, dar ca inca nu au trimis dosarul mai departe din cauza ca victima ar mai avea cateva sedinte de recuperare-kinetoterapie si apoi mi a zis ca vrea sa vada daca va mai merge la medicina legala pt alte zile de ingrijire daca va mai primisau nu. Nedumerirea mea este daca este posibil asa ceva? Adica din moment ce au trecut legal cele 90 zile de ce se mai asteapta ? Si nu de ce nu se trimite dosaru pt solutionare. Este normal sau este ceva dubas la mijloc. Daca se poate sa imi raspunderi pt ca eu am ramas “gura casca “azi auzind cele spuse de cel care se ocupa de dosarul meu nestiind daca e normal sau nu. Va multumesc!!

Plangerea penala prealabila trebuie depusa in termen de trei luni de la data savarsirii faptei.
Pentru despagubiri se poate adresa instantei civile, pentru atragerea raspunderii penale, victima trebuie sa aiba peste 90 de zile de ingrijiri medicale, altfel, chiar daca depune plangere, se dispune clasarea. Recomandarea mea este să discuți cu victima sa vezi daca are sau nu pretenții,la poliție cel mai repede închizi dosarul cu o declarație a victimei că nu are alte pretenții.
Oana912256 a scris:

Buna ziua! Referitor la cele spuse mai sus, la faptul ca s au implinit cele 90 de zile de accident, si cum nimeni nu m-a contactat de la politie sa imi comunice starea cazului, am sunat azi pe pers care se ocupa de acest dosar. Mi s- a spus ca intr-adevar s au implinit cele 90 de zile, dar dosarul este tot la ei la politie inca, victima nu a depus plangere penala impotriva mea, dar ca inca nu au trimis dosarul mai departe din cauza ca victima ar mai avea cateva sedinte de recuperare-kinetoterapie si apoi mi a zis ca vrea sa vada daca va mai merge la medicina legala pt alte zile de ingrijire daca va mai primisau nu. Nedumerirea mea este daca este posibil asa ceva? Adica din moment ce au trecut legal cele 90 zile de ce se mai asteapta ? Si nu de ce nu se trimite dosaru pt solutionare. Este normal sau este ceva dubas la mijloc. Daca se poate sa imi raspunderi pt ca eu am ramas “gura casca “azi auzind cele spuse de cel care se ocupa de dosarul meu nestiind daca e normal sau nu. Va multumesc!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vătămare corporală în urma unui accident auto, îngrijiri medicale mai mult de 90 de zile. care este procedura de împăcare între autor și victimă? elena.constantin elena.constantin Am produs un accident rutier banal din care a rezultat o victima. Aceasta a necesitat 3 saptamani internare, timp in care a avut o operatie. Au trecut cateva ... (vezi toată discuția)
Impacare accident auto liviupopa liviupopa Buna ziua, v-as fi recunoscator daca m-ati putea sfatui in urmatoarea problema: am avut acum 6 zile un accident auto soldat cu vatamarea usoara a unei persoane ... (vezi toată discuția)
Accident rutier Oana912256 Oana912256 Buna ziua! As dori daca se poate sa ma ajutati cu niste lamuriri referitoare la un accident rutier. Am fost implicata intr-un accident rutier pe data de ... (vezi toată discuția)