avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenirea la munca dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenirea la munca dupa CCC

Buna ziua,urmeaza sa revin la munca dupa CCC,insa am probleme medicale si pana la data inceperii nu ma recuperez.Intrebarea mea este,imi accepta concediul medical sau din cauza suspendarii contractului asta nu este posibil?
Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2019
AnabelMaria546, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:04, 12 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.Daca ai făcut toate demersurile pentru inceperea muncii ,vei cere concediu medical ,prima zi de concediu medical sa fie și prima zi in care ar trebui sa te prezinți la locul de muncă. Concediu medical îl vei prezenta la angajator.

Editare : citare mesaj anterior
Cornel Vasile, Consilier juridic
Si mai cereti si o adeverinta de la AJPIS din care sa rezulte veniturile realizate in perioada acestui concediu si o depuneti la angajator
Va fi necesara pentru a realiza stagiul de cotizare, cele 6 luni..., si calculul indemnizatiei pentru concediu.
Ionut.ion, utilizator
AnabelMaria546 a scris:

B... Intrebarea mea este,imi accepta concediul medical sau din cauza suspendarii contractului asta nu este posibil?

Perioada în care o persoană beneficiază de indemnizația prevăzută la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 și art. 9 alin. (4) și (5) constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii indemnizațiilor de asigurări sociale de sănătate prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare.

La stabilirea cuantumului indemnizațiilor de asigurări sociale de sănătate se ia în calcul valoarea indemnizației pentru creșterea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariata in cic poate sa aduca concedii medicale? Mlucia Mlucia Am o salariata care are contractul de munca suspendat pana la data de 13.02.2019, se afla in CIC. Primesc de la ea 2 concedii medicale din ... (vezi toată discuția)
Concediu medical dupa revenirea la munca din ccc Bote irina Bote irina Buna. In 29.01.2018 incep serviciul dupa ccc dar din motive de sanatate sunt nevoita sa imi iau concediu medical. Intrebarea mea este \"am dreptul la concediu ... (vezi toată discuția)
Am dreptul legal la concediu medical imediat după ieșirea din ccc? Madalina Prise Madalina Prise Buna ziua. Am dreptul legal la concediu medical imediat după ieșirea din CCC? Și dacă răspunsul este afirmativ la aceasta întrebare pot sa primesc ... (vezi toată discuția)