Buna ziua,
Banuiesc ca va referiti la "Lucratorul desemnat SSM".
Personal...am auzit mai multe pareri...
Unii spun ca nu poate desfasura decat activitatea de SSM si, complementar, pe cea de PSI-SU si mediu.
Altii ca poate avea si alte atributii in afara de cele enumerate mai sus...
Parerea mea...cel mai bine intrebati la ITM-ul judetean.
HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art. 20 (1) Desemnarea nominala a lucratorului/ lucratorilor pentru a se ocupa de activitatile de prevenire si protectie se face prin decizie scrisa a angajatorului.
(2) Angajatorul va desemna lucratorul numai din randul lucratorilor cu care are incheiat contract individual de munca cu norma intreaga.
(3) Angajatorul va consemna in fisa postului activitatile de prevenire si protectie pe care lucratorul desemnat are capacitatea, timpul necesar si mijloacele adecvate sa le efectueze.
Legislatia nu mentioneaza alte activitati care pot fi indeplinite de catre lucratorul desemnat cu activitati de prevenire si protectie in domeniul ssm. Activitatile complementare nominalizate (psi si mediu) sunt mentionate numai pentru membrii SIPP.
Vă mulțumesc pentru răspuns!
Aș mai avea o întrebare: un funcționar public poate îndeplini aceste atribuții? În lege se menționează în mod expres ”lucrători cu care are încheiat cim cu normă întreagă”...... sau se face referire doar la norma?
Lucrator desemnat ssm
mcv
Care sunt legile si HG cu ultimele completari, care definesc atirbutiile unui lucrator desemnat SSM intr-o firma cu 244 lucratori?
Am o functie de ... (vezi toată discuția)