Exista o reglementare care sa oblige proprietarul la decalarea lucrărilor de renovare extinse ( noiembrie-ianuarie 2020) cu decopertare a apartamentului cu mult zgomot continuu,zilnic de peste 1 săptămână,de picamere,baros,flex, in toate camerele(dar respectând programul oficial de liniște) făcând imposibila locuirea in apartamentul de dedesubt,în care locuiește o persoana în vârstă și temporar f bolnavă care nu se poate deplasa din cauza unei viroze și necesitând liniște cel puțin 1 luna?În condițiile în care nu am fost anuntata personal ,văzând doar un afiș sumar la parterul blocului și în urma discuțiilor cu proprietarul pentru a face o pauza de minim 1 săptămână acum ,a desconsiderat solicitarea și a continuat lucrările.Precizez că știu prevederile Legii 61 dar zgomotul deși in programul oficial , depășește limitele de decibeli suportabile chiar ale unor persoane sanatoase fiind extins în toată casa.Nu am alta locuință în care să mă pot reloca in acesta perioada.Eu stiu ca aceste lucrari extinse cu zgomot de durata nu se pot face decat vara cand lumea poate pleca in concediu sau poate sta afara mai mult. Era obligatoriu acordul scris anterior ca proprietar direct afectat cat și al Asociației?
Solicitati presedintelui sa va prezinte ce lucrari executa respectivul si daca are avizele necesare , in 10 zile trebuie sa va raspunda .
Dar pana atunci ,dumneavoastra banuiti ce lucrari se executa ?
Este situatie des intalnita in condominii,in care duap achzitionarea unui apartament proprietarul intelege sa execute imbunatatiri
Viata la bloc nu este intotdeauna pe cat de linistita si de roza ne dorim
Vecinii nu ii putem alege,unii sunt in etate,altii cu diferite afectiuni
In bloc atat in partea comuna cat si cea privata oricand pot apare defectiuni care implica reparatii cu sau fara producere de zgomote
La bloc astfel de situatii trebuiesc abordate si solutionate cu intelegere,intelepciune si cu toleranta
Respectivul proprietar a declarat un termen extins pentru renovare in mai multe etape primordial fiind decopertarea care genereaza zgomotele care deranjeaza vecinii
Etapele urmatoare de finisare apartament pot fi mai linistite din punct de vedere sonor sau
daca proprietarul intentionaeaza montarea de gresie si faianta in continuare se va produce zgomot
Atat timp cat proprietarul detine formalitati legale,a informat oficial asociatia de proprietari si vecinii ca in perioada x urmeaza sa execute inteventii la apartament cu respectarea programului de limiste impus de regualmentul de ordine interioara al condominiului,atunci este cam greu ca sa se aplice sanctiuni acestuia
Legea nr 196/2018 vizeaza reguli generale care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
Nu exista dispozitie expresa care sa conditioneze executarea de interventii in spatiul privat de acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari
Eu cred că dreptul la sănătate la viață și alte drepturi fundamentale corelate prevăzute în Constituție și CEDO cu aplicabilitate directă sunt prioritare oricărei legislații interne mai mult sau mai puțin lacunare.Nu e normal și e inuman sa supui pe cineva,mai ales cu probleme de sănătate acute exact în aceasta perioada, la o asemenea tortura de zgomote continue in toate camerele și peste limitele de suportabilitate nici pentru un om sanatos. și pe o perioadă atât de lungă( deja 2 săptămâni de decopertare,spart pereți și zgomot de picamere baros,trântitul sculelor cu zgomot de se zguduie lustrele noastre în tavan) Și dupa ce au mințit că durează doar câteva zile perioada mare de zgomot acum continua la fel de peste 2 saptamaniIar .Afisul blocului anunta doar renovare in perioada 28 oct-ianuarie 31 ian.Desi spun ca au toate autorizatiile si lucreaza ci firme legal,am cerut acum intervenția ISC și disciplinei în construcții .pentru că nici nu au respectat rugămintea noastră de decalare macar cu 1 săptămână fiind data situația medicală a mamei mele.si nici nu am fost informați personal din timp despre tipul și amploarea renovării.