avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... schmbare loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

schmbare loc de munca

Momentan lucrez dar din motiv ca mi s-a redus salarul prea mult am depus cv-uri si la alte firme. Intre timp am fost chemata la un interviu iar in caz ca sunt acceptata cum ar trebui sa procedez fara a-mi fi afectata continuitatea in vechimea de pe cartea de munca? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 09:48, 4 Decembrie 2009
Buna ziua,
in caz ca sunteti acceptata, puteti cere demisia, cu sau fara preaviz. Vorbiti si cu cei de la viitorul loc de munca sa va astepte daca trebuie sa stati in preaviz.( 15, 20 sau 30 de zile , dupa caz).
Viitorul angajator ar trebui sa va faca angajarea in ziua imediat urmatoare datei suspendarii contractului actual.
Bafta!
Puteti inceta contractul cu art. 55 lit. b), Codul muncii, cu acordul partilor.
viitorul angajator va va face angajarea cu data incetarii contractului de munca la actualul loc.
Pt. dna Ramona.bosinceanu, contractul in cazul demisiei nu se suspenda ci inceteaza, iar noul contract se incheie cu ziua incetarii actualului pt a nu fi afectata continuitatea in munca, altfel va avea o zi intrerupere.
Noul angajator este constient de faptul ca viitorul angajat trebuie sa respecte un termen de preaviz.
Pentru a fi continuitate trebuie ca data de pe noul contract sa fie data cand a incetat vechiul contract de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de muna/va rog frumos sa ma ajutati PatriP PatriP Buna seara, Sunt angajata la o banca si am anuntat acum o saptamana ca vreau sa plec dar la insitentele directoarei nu mi-am depus demisia imediat ( a vrut ... (vezi toată discuția)
Somaj anicol18 anicol18 Buna ziua. Am fost in somaj 6 luni. In urma cu 2 saptamani am fost la un interviu in urma caruia am fost acceptata pentru postul solicitat. La interviu mi s-au ... (vezi toată discuția)
Demisie la zi cri838 cri838 Am 53 ani si am depus cerere de demisie la zi pentru ca am gasit un alt loc de munca cu program mai lejer Angajatorii nu accepta demisia fara preaviz Nu ... (vezi toată discuția)