avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract de muna/Va rog frumos sa ma ajutati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract de muna/Va rog frumos sa ma ajutati

Buna seara,

Sunt angajata la o banca si am anuntat acum o saptamana ca vreau sa plec dar la insitentele directoarei nu mi-am depus demisia imediat ( a vrut sa gaseasca un motiv pentru care sa nu fie ea trasa la raspundere, avand in vedere ca i-a mai plecat un om de pe aceeasi pozitie)
Azi am vrut sa-mi depun demisia cu acordul partilor, pt ca asa discutasem in prealabil cu Dna directoare, dar azi nu a mai acceptat si m-a pus sa semnez demisia cu 20 de zile lucratoare preaviz. Tot azi am primit o oferta de la o alta companie la care am fost la interviu si mi s-a spsu ca dc accept oferta au nevoie de mine spatamana asta, altfel pierd oferta. Cum pot in aceasta situatie sa plec mai repede de la actualul loc de munca?
Am incercat sa discut cu Dna Director sa-i explic situatia si de ce vreau sa plec mai repede dar mi-a spus ca este "neinteresant"
Se poate depune cerere de lichidare conform art. 55 lit. B si sa plec la data depunerii cererii de lichidare?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:21, 5 Martie 2012
Depui demisia si plecii pur si simplu . In cerere nu uita sa amintesti de faptul ca i-ai anuntat cu ceva timp in urma despre acesta plecare . Se va desface contractul de munca la cerere . Eventual pentru absente . (dar nu prea e posibil daca ai depus demisia).Totul e ca noua societate sa cunoasca aceste aspecte pentru a nu le interpreta gresit.
Daca v-ati depus demisia si este cu preaviz , atunci va trebuie sa efectuati preavizul ... in caz contrar, angajatorul este indreptatit sa va desfaca disciplinar c.i.m. în cazul în care nu respectati termenul de preaviz, absentând de la serviciu.

p.s.
contractul de munca nu se poate desface la cerere .... el poate inceta fie cu acordul partilor , fie prin demisie.:)
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc foarte frumos pentru raspuns
Vreau sa va spun ca din pacate am depus deja demisia cu data de azi, nu am mentionat in demisie ca am anuntat cu ceva timp in urma ca vreau sa plec si pe demisie scrie ca inceteaza contractul de munca in data de 02.04. In acest caz chiar nu pot sa fac nimic?
Doar sa lipsiti de la munca pe perioada de preaviz ....
Pot fi urmari pentru mine daca lipsesc, care sa ma afecteze la viitoarele locuri de munca?
Mai are rost sa-mi depun o cerere de lichidare?

Multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Lipsit nemotivat 3 zile de la lucru impomc impomc Buna ziua.Lucrez ca inginer de 4-5 luni la o firma.In urma cu ceva vreme am primit o alta oferta de job si am vrut sa plec la la jobul actual fara preaviz sa ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-mi dau demisia la zi? vaban vaban Vreau sa stiu in ce mod voi fi afectat daca actualul angajator nu vrea sa imi accepte o cerere de demisie la zi, fara preaviz de 15 zile. Mai am 20 de zile de ... (vezi toată discuția)
3 absente nemotivate - desfacere c.i.m. andrei_coma andrei_coma Un amic a lipsit de la locul de munca deoarece a intervenit ceva urgent si a trebuit sa plece lipsind nemotivat 3 zile. Nu a anuntat pe nimeni pt ca era nou ... (vezi toată discuția)