avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Asigurarea pentru gravide
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Asigurarea pentru gravide

Sunt însărcinată în 30 de săptămâni și am fost internată 5 zile având adeverință de asigurare pentru gravide.. trebuie sa plătesc spitalizarea și tratamentul?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cristinel Horeanu , Consilier juridic 10:31, 13 Noiembrie 2019
Gravidele și lăuzele sunt automat asigurate la sănătate, chiar dacă nu cotizează, nefiind angajate și indiferent de cât de mare sau mic e venitul lor. Sunt printre categoriile privilegiate din Codul fiscal pentru care asigurarea e acordată fără plata contribuției la sănătate.

Ciubotaru Baroiu a scris:

Sunt însărcinată în 30 de săptămâni și am fost internată 5 zile având adeverință de asigurare pentru gravide.. trebuie sa plătesc spitalizarea și tratamentul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt insarcinata, nu am lucrat niciodata, de ce servicii gratuite beneficiez in situatia mea? claudia1313 claudia1313 buna,am 24 ani si in maxim o luna trebuie sa nasc,dar nu sunt asigurata deoarece nu am lucrat inainte deci nici nu depind de indemnizatia de la stat pentru ... (vezi toată discuția)
Asigurari medicale camicosa camicosa sant insarcinata in 8 luni si nu lucrez deci nu am asigurare medicala.Am platit pana acum toate analizele necesare.Cum sa procedez sa nu platesc spitalizarea ... (vezi toată discuția)
Drepturi gravide neasigurate Ella7722 Ella7722 Buna ziua, Intrebarea mea este legata de drepturile pe care le mai am ca gravida, in conditiile in care nu mai sunt asigurata. Eu am fost in concediu de ... (vezi toată discuția)