avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizații
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizații

Buna seara ! Ma aflu in urmatoarea situație! Bebe 1 a împlinit 2 ani in 8 noiembrie 2019 , în 6 septembrie 2019 am nascut pe bebe 2 ! La primărie initial mi se spus sa merg cand bebe 1 implineste 2 ani si acum îmi spun sa duc actele de la depunerea primei cereri pt indemnizație ceea ce mie nu mi se pare normal ! La munca nu am revenit nascand inainte sa se termine ccc1 ? Va rog sa ma ajutati ! Care sunt pasii pe care sa ii urmez pt a beneficia de ccc2 ? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:53, 13 Noiembrie 2019
Norme de aplicare a OUG 111/2010
art. 8
(1) În cazul în care persoana îndreptățită, beneficiară a concediului și a indemnizației lunare pentru creșterea copilului sau, după caz, a stimulentului de inserție, până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, naște în această perioadă unul sau mai mulți copii ori se produce o nouă situație dintre cele prevăzute la art. 8 alin. (2) din ordonanța de urgență, se procedează după cum urmează:
a) dacă cele 12 luni prevăzute la art. 2 alin. (1) din ordonanța de urgență sunt acoperite în totalitate de perioada de concediu și indemnizația lunară pentru creșterea copilului, acordarea acestora se prelungește corespunzător până la încheierea duratei de acordare pentru cel din urmă copil, conform legii, a concediului și indemnizației pentru creșterea copilului. Pe această perioadă se acordă o singură indemnizație, la aceeași valoare cu indemnizația primită anterior nașterii celui din urmă copil, precum și majorarea prevăzută la art. 9 alin. (4) din ordonanța de urgență;
......
(2) În situația prevăzută la alin. (1) lit. a), pentru continuitatea acordării drepturilor, cererea se poate depune cu 60 de zile înaintea împlinirii de către copilul anterior a vârstei de 2 ani sau 3 ani, în cazul copilului cu handicap, dar nu mai târziu de termenul prevăzut la art. 15 alin. (1) lit. b) și c) din ordonanța de urgență, pentru acestea nefiind obligatorie efectuarea concediului de maternitate. În cazul în care se depășește acest termen, drepturile vor fi acordate de la data depunerii cererii conform art. 15 alin. (1) lit. d) din ordonanța de urgență, fără aplicarea prevederilor art. 9 alin. (4) din ordonanța de urgență dacă la data depunerii cererii copilul anterior a împlinit deja vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nastere al doilea copil in timpul concediului de crestere a copilului mihaela982@yahoo.com mihaela982@yahoo.com Bună ziua, mă aflu în concediu de creștere a copilului , pana pe data de 19 aprilie 2018 , când primul copil împlinește 2 ani , și ar trebui sa nasc al ... (vezi toată discuția)
Indemnizația bebe 2 Botea mihaela Botea mihaela Buna ziua daca sunt in ccc pana in 14 august iar bebe 2 Se naște în 10 septembrie de data asta mai beneficiez de postnatal si prenatal pentru bebe 2 sau ... (vezi toată discuția)
Concediu creștere copil bebe 2 Aliss06 Aliss06 Buna dimineata.. Sunt in concediu de crestere copil pana la data de 6 august 2020..dar pe data de 15 septembrie nasc pe bebe 2...intrebarea mea este...o sa ... (vezi toată discuția)