paciurca a scris:
Conform H.G. 273 /1994 privind Regulamentul de receptie a lucrarilor de constructii si instalatii aferente acestora, nu exista ,,receptia finala a lucrarilor''. Sunt 2 tipuri de receptii clare: 1 - la terminarea lucrarilor si 2 - receptia finala la expirarea perioadei de garantie. Pe d-voastra care va intereseaza?
Puteti sa ne dati un exemplu cum ati facut dv o "receptie finala la expirarea perioadei de garantie"?
Am efectuat in asociatie lucrari cu garantie de 2 ani la instalatii de apa, de 5 ani la hidroizloatii, etc. S-au facut receptii la terminarea lucrarilor, cu observatii, s-a mai remediat in cateva zile si-apoi s-au semnat receptiile si s-au efectuat platile conform contractului. Cand am avut nevoie dupa 2-3 ani sa facem o lucrare asemanatoare la alta scara firma care facuse lucrarea nu mai functiona sau avea alt profil de activitate.
Eu cred ca dv va referiti la firme mari care construiesc obiective industriale sau civile de milioane de euro. Acestea mai depun si o garantie de buna executie intr-un cont bancar care poate fi de sute de mii sau milioane de euro pana la expiradea garantiei. Dar asociatiile fac reparatii de mica valoare si lucreaza cu firme modeste, de obicei.