avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... receptia finala a lucrarilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

receptia finala a lucrarilor

cine efectueaza receptia finala a lucrarilor ce se efectueaza in cadrul asociatiei?
Cel mai recent răspuns: paciurca , utilizator 19:30, 5 Decembrie 2009
Comitetul executiv, respectiv presedintele asociatiei si administratorul.
Dintre membrii comitetului executiv sau/si alti proprietari ai asociatiei se constituie o comisie de receptie a lucrarilor. La aceasta receptie participa si executantul lucrarii, care poate da explicatii la fata locului.
Pe procesul verbal de receptie a lucrarii semneaza persoanele care participa la receptie.
Trebuie sa participe la receptie, in primul rand, cei care au incheiat contractul, care au stabilit cu executantul clauzele si care trebuie sa verifice daca s-au resopectat obiectivele stipulate in contract, daca s-au executat lucrari suplimentare fata de devizul initial, etc.
Asa ca poate participa orice proprietar dar neaparat trebuie sa participe cei care au negociat, au decis, au hotarat si-au semnat contractul.
Conform H.G. 273 /1994 privind Regulamentul de receptie a lucrarilor de constructii si instalatii aferente acestora, nu exista ,,receptia finala a lucrarilor''. Sunt 2 tipuri de receptii clare: 1 - la terminarea lucrarilor si 2 - receptia finala la expirarea perioadei de garantie. Pe d-voastra care va intereseaza?
ambele
paciurca a scris:

Conform H.G. 273 /1994 privind Regulamentul de receptie a lucrarilor de constructii si instalatii aferente acestora, nu exista ,,receptia finala a lucrarilor''. Sunt 2 tipuri de receptii clare: 1 - la terminarea lucrarilor si 2 - receptia finala la expirarea perioadei de garantie. Pe d-voastra care va intereseaza?

Puteti sa ne dati un exemplu cum ati facut dv o "receptie finala la expirarea perioadei de garantie"?
Am efectuat in asociatie lucrari cu garantie de 2 ani la instalatii de apa, de 5 ani la hidroizloatii, etc. S-au facut receptii la terminarea lucrarilor, cu observatii, s-a mai remediat in cateva zile si-apoi s-au semnat receptiile si s-au efectuat platile conform contractului. Cand am avut nevoie dupa 2-3 ani sa facem o lucrare asemanatoare la alta scara firma care facuse lucrarea nu mai functiona sau avea alt profil de activitate.
Eu cred ca dv va referiti la firme mari care construiesc obiective industriale sau civile de milioane de euro. Acestea mai depun si o garantie de buna executie intr-un cont bancar care poate fi de sute de mii sau milioane de euro pana la expiradea garantiei. Dar asociatiile fac reparatii de mica valoare si lucreaza cu firme modeste, de obicei.

Alte discuții în legătură

Receptia finala chriss68 chriss68 Din cine este formata comisia de receptie finala? Trebuie sa aiba aceeasi componenta ca cea de la receptia de terminare a lucrarilor? Trebuie sa participe un ... (vezi toată discuția)
La asoc de proprietari cine semneaza o factura ptr reparatiile executate ???? bb205447355 bb205447355 la asoc de proprietari factura de reparatii a diferitelor instalatii este semnata de :presedintele as de proprietari si reprezentantul firmei care a executat ... (vezi toată discuția)
Garantie de buna executie maribog maribog Buna.Anul trecut mi s-a retinut o garantie de buna executie, pentru executarea unor lucrari.Ma intereseaza pe baza a ce mi se va elibera suma din banca, daca ... (vezi toată discuția)