avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... receptia finala a lucrarilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

receptia finala a lucrarilor

cine efectueaza receptia finala a lucrarilor ce se efectueaza in cadrul asociatiei?
Cel mai recent răspuns: paciurca , utilizator 19:30, 5 Decembrie 2009
Am observat ca este o greseala frecventa, ca la semnarea unui contract pentru lucrari de constructii, sa se ,,omita'' intentionat garantia de buna executie, lucru care trebuie sa fie valabil atit pentru o S.A., S.R.L. sau P.F. In general, asociatiile merg pe principiul ca lucrarea sa fie cit mai ieftina si angajeaza S.R.L.- uri cu trei muncitori si o roaba, care habar n-au ce inseamna calitate sau disciplina in constructii. Stipularea intr-un contract a garantiei de buna executie de 10-15% inseamna o parte din profitul pe lucrare si va obliga administratorul firmei sa garanteze calitatea lucrarii, stii ca peste 12-24 luni va incasa si cei 10-15%. Dv spuneti ca - asociatiile fac reparatii de mica valoare - , cit de mici? De 100-200 de lei? Si pentru o lucrare de 1 leu trebuie ceruta garantia si respectata Legea 10/1995. Intrebare: s-a cerut Cartea Tehnica A Constructiei pentru lucrarile de instalatii si pentru hidroizolatii, conform Legii 50/1991?
am posibilitatea de a contesta o cheltuiala-separare de masura apometru apa rece-daca nu mi se prezinta un certificat de garantie a lucrarii?
In pricipiu, da. Verificati mai intai clauzele contractuale, fiind ca e posibil sa-si fi lasat o ,, portita'' de scapare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Receptia finala chriss68 chriss68 Din cine este formata comisia de receptie finala? Trebuie sa aiba aceeasi componenta ca cea de la receptia de terminare a lucrarilor? Trebuie sa participe un ... (vezi toată discuția)
La asoc de proprietari cine semneaza o factura ptr reparatiile executate ???? bb205447355 bb205447355 la asoc de proprietari factura de reparatii a diferitelor instalatii este semnata de :presedintele as de proprietari si reprezentantul firmei care a executat ... (vezi toată discuția)
Garantie de buna executie maribog maribog Buna.Anul trecut mi s-a retinut o garantie de buna executie, pentru executarea unor lucrari.Ma intereseaza pe baza a ce mi se va elibera suma din banca, daca ... (vezi toată discuția)