avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inchiriere apartament- chiriasa isi vrea banii inapoi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inchiriere apartament- chiriasa isi vrea banii inapoi desi a plecat dupa o saptamana

Buna ziua!
Am inchiriat o camera in apartament unei fete pe 3 noiembrie. Cand s-a mutat mi-a dat chiria pe o luna 650 lei si o garanatie de 300 lei. 6 zile mai tarziu m-a anunta ca vrea sa plece de la mine se muta inapoi in orasul ei natal, pe motiv ca are niste probleme personale. Cand a plecat a vrut sa ii dau banii inapoi, atat chiria, cat si garanatia. Nu i-am dat nimic, iar de atunci ma tot ameninta prin mesaje ca depune plangere la politie pentru inselaciune, desi eu sunt cea inselata, pentru ca ea atunci cand s-a mutat mi-a zis ca va sta o perioda mai lunga, nu ca va pleca dupa nici o saptamana. Mentionez ca atunci cand s-a mutat nu a platit cablu, net, electricitate etc. In schimb eu am trecut-o la intretinere. Contract nu am apucat sa fac( nu avem nimic scris niciuna dintre noi, e doar cuvantul uneia impotriva celeilalte), atunci cand i-am zis sa imi dea o copie dupa cartea de identitate sa fac contract la ANAF mi-a zis ca ea vrea sa se mute.
Poate sa imi faca ceva in situatia asta?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 07:28, 14 Noiembrie 2019
Incercati sa solutionati amiabil
Nu se justifica sa se ajunga la sesizari,reclamatii sau chiar la instanta
Explicati ca a fost introdusa in baza de calcul intretinere lunara si pe cale de consecinta este obligata sa achite c/v intretinere
Aspectul ca nu au fost incheiate formalitati legale pentru inchiriere constituie o problema care poate genera consecinte neplacute pentru dv
În cât timp trebuie încheiate formalitățile de închiriere ? Mulțumesc
Nu mai aveți ce face. Dați-i înapoi garanția și atât. Altfel vă complicați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias agresat danirl danirl buna ziua am o mica problema . acum cateva luni am avut nevoie sa renovez apartamentul si am luat cu chirie pt 2 luni un ap cu 2 cam (buc) ap l-am inchiriat de ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere marianne29 marianne29 Buna ziua.acum 1 luna ne.am mutat dintr.un duplex deoarece nu mai puteam plati chiria.am locuit cu 2 studente fara sa incheiem un contract de ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu-contract rds kindbutnottoomuch kindbutnottoomuch Cred ca a mai fost postat ceva de acest gen, dar nu am mai gasit la o noua cautare. Am incheiat un contract de furnizare servicii internet cu firma RDS in luna ... (vezi toată discuția)