avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire după unchi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire după unchi

Buna ziua, am o situație mai complicata si as vrea daca se poate sa ma lămuriți.
Fratele mamei, căsătorit fara copii, a decedat in 2007. Sotia acestuia nu a făcut succesiune si a decedat si dansa in 2015. A fost găsită in casa, politia făcând cercetări am ajuns sa fim contactați ( suntem 4 frati) in legătură cu moartea acesteia. Am înmormântat-o pe matusa, am obținut certificate de calitate de mostenitori, si am obținut de la politie cheile apartamentului in care aceștia locuiau. Din 2015 eu locuiesc in apartament, dar la momentul respectiv am înțeles ca nu putem obține apartamentul prin moștenire. Acum am făcut cerere la cartea funciara pentru a înscrie apartamentul pe numele nostru la sfatul unui avocat. Ni s-a transmis ca singura cale de a intra in posesie ar fi uzucapiunea. Așa este? Uzucapiunea se poate face pe toți cei 4 frați, si după ce perioada de timp?
Menționez ca din partea mătușii nu exista moștenitori legali si nici testamentari.
Va mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2019
flaviaradimat, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:23, 14 Noiembrie 2019
Pai nu ar fi mai simplu sa faceti succesiunea cu cei trei frati si terminati cu aceste dubii? Oricum pe ei nu-i puteti exclude, daca cumva asta intentionati. Le platiti partea fiecaruia si ramaneti cu apartamentul.
Nu doresc sa ii exclud, vrem sa facem pe toți patru. Dar dat fiind faptul ca mătușa nu are mostenitori, putem face succesiunile normal? In fapt ea a moștenit după unchi. Noi putem face succesiune după ea?

george-neagu a scris:

Pai nu ar fi mai simplu sa faceti succesiunea cu cei trei frati si terminati cu aceste dubii? Oricum pe ei nu-i puteti exclude, daca cumva asta intentionati. Le platiti partea fiecaruia si ramaneti cu apartamentul.

Motenitor este fratele sau sora matusii, adica acel parinte al dumneavoastra inrudit cu ea, daca mai traieste si numai daca nu, suneti dumneavoastra. Mergeti el mai bine la un notar cu actele si va lamureste concret.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2019
george-neagu, moderator
Daca ati obtinut certificate calitate mostenitori inseamna ca aveti aceasta calitate si puteti mosteni.
Of.. acesti frati au certificat de mostenitori pt unchiul lor, fratele mamei, nu si pt matusa, ca nu o mostenesc pe sotia unchiului.
Mostenirea fameii e vacanta si o culege statul.
Ni s-a transmis ca singura cale de a intra in posesie ar fi uzucapiunea. Așa este? Uzucapiunea se poate face pe toți cei 4 frați, si după ce perioada de timp?

despre uzucapiune, cititi in link, cred ca aveti de asteptata vreo... 30 de ani de cand a decedat doamna.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de acceptare tacita a succesiunii ContSters238389 ContSters238389 As dori sa aflu daca declaratia prin care am declarat ca sint de acord ca sotia supravietuitoare a unchiului meu sa foloseasca cit timp traieste si partea mea ... (vezi toată discuția)
Mostenire unchi fara copii, testament pentru un alt nepot. andreiadmin andreiadmin va rog unele clarificari in urmatoarea situatie :un unchi al meu si frate al mamei mele a decedat,dupa ce sotia lui decedase cu un an inainte.NU au avut ... (vezi toată discuția)
Succesiune sogedacom sogedacom buna ziua, am avut o matusa care a dece dat in octombrie 2007 , nu a avut copii . ea a fost ingrijita de catre un var de-al meu iar matusa mea i-a lasat ... (vezi toată discuția)