Buna ziua. A urmatoarea situatie: sunt in proces cu Casa de pensii privind decizia de pensionare. In prima instanta am primit o sentinta gresita in sensul ca motivarea si dispozitivul erau opuse, adica motivarea era favorabila iar in dispozitiv se mentiona "se respinge dosarul". Am facut cerere de indreptare eroare materiala. D-na judecator si-a recunoscut greseala dar a respins cererea motivand ca doar o instanta superioara poate schimba sentinta adica prin apel. Am facut apel prin care am cerut inlaturarea erorii. Intrebare: la apel se judeca din nou pe fond sau doar greseala respectiv neconcordanta dintre motivare si dispozitiv?
Cu multumiri,
Buna ziua, in primul rand ati intemeiat in fapt si drept apelul? Este facut in termen? In apel (fiind devolutiv) se pot relua toate aspectele fondului dar doar in cazul in care ati solicitat prin cerere, in caz contrar se judeca strict ce ati solicitat
Eroare materiala
larisa2685
Buna ziua
am primit hotararea de divort care este cu apel,dar mi s-a gresit numele copilului care mi s-a incredintat.am depus cerere pentru corectarea ... (vezi toată discuția)