avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxe cerere indreptare hotarare judecatoreasca si ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxe cerere indreptare hotarare judecatoreasca si limite aplicare

Buna ziua,
Am o hotarare judecatoreasca favorabila mie dar in care s-a strecurat o greseala in text . Pe langa declaratia mea si tot ce tine de cauza mea, este mentionat in text si un paragraf care probabil a fost introdus acolo de la un alt proces (face referire la un proces verbal din o alta zi, cu alte aparari fata de ale mele, o alta speta care probabil a aparut dintr-o greseala de copy-paste, nu are nimic de a face cu declaratiile mele sau cu plangerea mea facuta la acel proces, culmea este ca este si cu alt font scris ). Sentinta favorabila nu are de-a face nimic cu acel pasaj ( s-a dat in urma neprezentarii partii adverse la proces cu nici o dovada, desi a fost citata multiplu).
Vreau sa introduc o cerere de indreptare a hotararii pentru scoaterea acelui pasaj care nu imi apartine si vin la d-voastra cuc rugamintea de a-mi raspunde la 2 intrebari :
1. Cum se plateste taxa pentru o astfel de cerere, am vazut informatii contradictorii pe alte site-uri (este corect sa se plateasca la administratia financiara o taxa de 20 lei si atat ? )
2. Intre timp partea adversa (Politia Rutiera) a declarat apel (fara a-l motiva deocamdata) si acesta este motivul pentru care vreau sa depun aceasta cerere de indreptare, pentru ca o astfel de eroare neimputabila mie sa nu cantareasca la vreo decizie a instantei de apel. Este in regula sa depun acum cererea de indreptare a hotararii la instanta initiala de eliminare a acelui pasaj, atat timp cat exista o cerere de apel ? (abia am primit cerere sa fac intampinare pentru apel, nu este stabilit un termen).
Va multumesc foarte foarte mult si va doresc o zi excelenta.
Ultima modificare: Luni, 10 Decembrie 2018
Apollo11, utilizator
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 21:23, 16 Decembrie 2018
Buna ziua!
1. Taxa judiciara de timbru va fi de 20 lei,
2. Cererea de indreptare eroare materiala va fi solutionata cu prioritate fata de Apel. Astfel, instanta de fond va solutiona cererea de indreptare eroare materiala, si ulterior va fi trimis dosarul la instanta de apel, unde se va stabili termen.
Buna ziua, va multumesc foarte mult pentru raspunsul d-voastra !
Aceasta taxa de 20 RON se plateste la administratiile financiare locale ?
Doar o intrebare suplimentara : In art. 447 din Noul cod de procedura Civila se prevede ca daca cererea este admisa cheltuielile vor fi suportate de stat, in caz contrar se suporta de parte. Dovada platii taxe se depune o data cu depunerea cererii de indreptare erori materiale sau se asteapta daca cererea se aproba sau nu ? (Nu imi este de suma, vroiam doar sa stiu daca depun o data cu cererea de indreptare si chitanta sau astept si o depun ulterior, nu stiu cum este procedura). Va multumesc foarte mult.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Musai odata cu cererea. Daca e depusa, se poate judeca, altfel, nu. Taxa de timbru este taxa platita statului ca sa ne fie judecate cererile.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!
Taxa de timbru se stabileste de catre instanta, se comunica solicitantului prin citatie, in acelasi timp se da un termen in care solicitantul e obligat sa plateasca.
Solicitantul nu e obligat sa plateasca taxa pana nu primeste citatia de la instanta. De regula, instanta nu solicita plata taxei de timbru inainte de judecarea cererii de indreptare erori materiale, am observat in concret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala in redactare hotarare instanta doru anghel doru anghel am avut proces de divort. azi a venit hotararea am vazut hotararea pe scurt mai devreme pe site-ul judecatoriei. si le-am scris ca e o greseala Anume ca ... (vezi toată discuția)
Procedura judecare apel costel56 costel56 Buna ziua. A urmatoarea situatie: sunt in proces cu Casa de pensii privind decizia de pensionare. In prima instanta am primit o sentinta gresita in sensul ca ... (vezi toată discuția)
Calcul cheltuieli de judecata lilianastefan lilianastefan buna seara, am o nelamurire legata de calculul cheltuielilor de judecata: am avut un proces civil in urma unui accident de circulatie si am depus la dosar ... (vezi toată discuția)