Buna ziua,
Am o hotarare judecatoreasca favorabila mie dar in care s-a strecurat o greseala in text . Pe langa declaratia mea si tot ce tine de cauza mea, este mentionat in text si un paragraf care probabil a fost introdus acolo de la un alt proces (face referire la un proces verbal din o alta zi, cu alte aparari fata de ale mele, o alta speta care probabil a aparut dintr-o greseala de copy-paste, nu are nimic de a face cu declaratiile mele sau cu plangerea mea facuta la acel proces, culmea este ca este si cu alt font scris ). Sentinta favorabila nu are de-a face nimic cu acel pasaj ( s-a dat in urma neprezentarii partii adverse la proces cu nici o dovada, desi a fost citata multiplu).
Vreau sa introduc o cerere de indreptare a hotararii pentru scoaterea acelui pasaj care nu imi apartine si vin la d-voastra cuc rugamintea de a-mi raspunde la 2 intrebari :
1. Cum se plateste taxa pentru o astfel de cerere, am vazut informatii contradictorii pe alte site-uri (este corect sa se plateasca la administratia financiara o taxa de 20 lei si atat ? )
2. Intre timp partea adversa (Politia Rutiera) a declarat apel (fara a-l motiva deocamdata) si acesta este motivul pentru care vreau sa depun aceasta cerere de indreptare, pentru ca o astfel de eroare neimputabila mie sa nu cantareasca la vreo decizie a instantei de apel. Este in regula sa depun acum cererea de indreptare a hotararii la instanta initiala de eliminare a acelui pasaj, atat timp cat exista o cerere de apel ? (abia am primit cerere sa fac intampinare pentru apel, nu este stabilit un termen).
Va multumesc foarte foarte mult si va doresc o zi excelenta.
Buna ziua!
1. Taxa judiciara de timbru va fi de 20 lei,
2. Cererea de indreptare eroare materiala va fi solutionata cu prioritate fata de Apel. Astfel, instanta de fond va solutiona cererea de indreptare eroare materiala, si ulterior va fi trimis dosarul la instanta de apel, unde se va stabili termen.
Buna ziua, va multumesc foarte mult pentru raspunsul d-voastra !
Aceasta taxa de 20 RON se plateste la administratiile financiare locale ?
Doar o intrebare suplimentara : In art. 447 din Noul cod de procedura Civila se prevede ca daca cererea este admisa cheltuielile vor fi suportate de stat, in caz contrar se suporta de parte. Dovada platii taxe se depune o data cu depunerea cererii de indreptare erori materiale sau se asteapta daca cererea se aproba sau nu ? (Nu imi este de suma, vroiam doar sa stiu daca depun o data cu cererea de indreptare si chitanta sau astept si o depun ulterior, nu stiu cum este procedura). Va multumesc foarte mult.
-ELLA-
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna seara!
Taxa de timbru se stabileste de catre instanta, se comunica solicitantului prin citatie, in acelasi timp se da un termen in care solicitantul e obligat sa plateasca.
Solicitantul nu e obligat sa plateasca taxa pana nu primeste citatia de la instanta. De regula, instanta nu solicita plata taxei de timbru inainte de judecarea cererii de indreptare erori materiale, am observat in concret.