avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Persoană adultă fără niciun act de identitate, nu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Persoană adultă fără niciun act de identitate, nu știe cine este.

Buna,

printre altele eu fac și voluntariat pentru incluziune sociala și de-a lungul ultimului an am ajutat multe persoane minore sa dobândească un certificat de naștere. (Am o initiativa care se numeste "copiii invizibli")

Am si un caz mai deosebit, o mama de aprox 35 ani - 7 copii si un nepot ... total 9 persoane fara CNP (certificat de nastere)

Care ar fi procedurile pentru a se elibera un certificat de nastere sau un act de identitate pentru o persoana care spune ca nu a avut niciodata?
- procedura privind inregistrarea tardiva a nasterii pentru persoanele majore
- competenta apartine serviciului local de evidenta a persoanelor, in circumscriptia in care a avut loc nasterea
- Inregistrarea nasterii - Art. 31 indice 4, din METODOLOGIE din 21 ianuarie 2011 cu privire la aplicarea unitară a dispoziţiilor în materie de stare civilă (aprobat de Hotarirea 64/2011, forma actualizata):
(1) Pentru înregistrarea tardivă a naşterii persoanei majore, cererea scrisă a declarantului este însoţită de următoarele documente:
a)certificatul medical constatator al naşterii;
b)declaraţia persoanei a cărei naştere nu a fost înregistrată, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 20, dată în faţa ofiţerului de stare civilă/personalului cu atribuţii de stare civilă, la care anexează 2 fotografii mărimea 3/4 cm;
c)declaraţia a 2 membri ai familiei, iar în lipsa acestora, a două persoane care o cunosc, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 21, dată în faţa ofiţerului de stare civilă/personalului cu atribuţii de stare civilă.
(2)Ofiţerul de stare civilă/personalul cu atribuţii de stare civilă desfăşoară activităţile prevăzute la art. 31 ind.2 alin. (1) şi la art. 31 ind.3 lit. a) şi b).
(3)În situaţia în care declarantul nu prezintă certificatul medical constatator al naşterii, ofiţerul de stare civilă/personalul cu atribuţii de stare civilă procedează conform prevederilor art. 31 ind.2 alin. (2).
(4)Ofiţerul de stare civilă/personalul cu atribuţii de stare civilă solicită reprezentantului S.P.A.S. cu adresă, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 21 ind.1, întreprinderea demersurilor pentru efectuarea anchetei sociale.

Art. 31 ind.2
(1)Pentru înregistrarea tardivă a naşterii copiilor cu vârsta de până la 14 ani, ofiţerul de stare civilă/personalul cu atribuţii de stare civilă aplică în mod corespunzător prevederile art. 30 şi desfăşoară următoarele activităţi:
a)efectuează verificări în registrele de stare civilă;
b)verifică persoana pentru care se solicită înregistrarea naşterii, în R.N.E.P.; în situaţia în care nu sunt asigurate condiţiile tehnice necesare pentru accesul la R.N.E.P. al ofiţerului de stare civilă/personalului cu atribuţii de stare civilă din unitatea administrativ-teritorială unde s-a depus cererea de înregistrare a naşterii, verificările sunt efectuate prin intermediul structurii de evidenţă a persoanelor din cadrul serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor care arondează unitatea administrativ-teritorială în cauză.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate- tagada timis2014 timis2014 Buna seara. Daca 2 persoane au decis sa divorteze administrativ ( la primarie sau la notar), dar sotia e insarcinata care este procedura cea mai simpla pt ... (vezi toată discuția)
Copii fara certificate de nastere gigelas gigelas O femeie a nascut un prim copil. Aceasta nu avea niciun fel de act de identitate. Ulterior,copilului nu i s-a facut certificat de nastere (probabil din cauza ... (vezi toată discuția)
Inregistrare tardiva de nastere complicata annabela annabela Doresc sa ajut un tata disperat care are in ingrijire un copil de 3 ani care nici la momentul acesta nu are certificat de nastere. Tatal si mama copilului nu ... (vezi toată discuția)