avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Indeplinire incompleta a unui contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Indeplinire incompleta a unui contract

Buna ziua.
Eu, persoana fizica autorizata, am avut nevoie de forarea a doua puțuri de apa.
Am facut contract cu o societate comerciala pentru realizarea lor. Baietii au venit, au forat puturile, insa nu le-au curatat cum trebuie (+niste probleme tehnice - fictive sau nu) - s-a inserat si a ramas ca vin a doua zi sa termine lucrarea. Banii au fost platiti, 500 de lei avans plus 130 lei /ml, ajungand in total la cateva mii de lei.
A doua zi, la telefon, au inceput sa amane, iar dupa cateva zile nu au mai raspuns la telefon deloc.

Obiectul contractului este "lucrari de foraj"
Durata: 30 de zile.
Garantia executantului : " functionarea lucrarilor timp de 12 luni, cu echipament adecvat.
Contractul a fost incheiat in 10 aprilie 2019.

Evident, am fost tepuit. Am făcut alt foraj cu altcineva pentru a-mi asigura necesarul vital de apa.

Ce pot face pentru recuperarea baniilor?
Multumesc
Ii puteti da in judecata pentru neindeplinirea obligatiilor contractuale si restituirea sumelor de bani, dar cu dovada ca nu functiona si ca ati finalizat lucrarea cu altcineva.
Buna ziua,

Puteti transmite o notificare prin avocat prin care sa solicitati restituirea sumelor de bani, in masura in care nu vor da curs acestei notificari introduceti o actiune in rezolutiunea contractului si solicitati restituirea sumelor de bani. Mentionez ca nu puteti solicita restituirea in totalitate a sumei fiindca o parte din lucrare a fost efectuata. Mai bine ati solicita suma pe care ati achitat-o celei de-a doua firme pentru a realiza reparatiile.
Nu as dori sa cer achitarea sumei cu care mi-a executat lucrarea cea de a doua firma deoarece am platit 1/10 din pretul primeia. A doua lucrarea a fost facuta in alt loc si a fost doar 1 amplasament in loc de 2.
Ce sanse as avea daca deschid proces, doar cu dovezile pe care le am?
Multumesc
Daca puteti dovedi ca lucrarea a fost gresita atunci aveti toate sansele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiunea in constatare cristiavocat cristiavocat pot introduce actiune in constatare reclamant firma privata si parat primarie x,deoarece in urma unui contract de lucrari foraje puturi de apa,primaria nu a ... (vezi toată discuția)
Inselaciune maaammmiii maaammmiii Buna ziua, Ma aflu in situatia ca un prieten cu care am stabilit sa ma ajute sa fac cateva lucrari la casa , sa ma minta si sa mi pretinda bani pe materiale ... (vezi toată discuția)
Restituire onorariu avocat ioana2016 ioana2016 Am incheiat un contract cu avocatul in iulie 2015 pentru partaj-divort si am achitat tot, insemnand 15.000 lei, iar la sfarsitul procesului urma sa ofer si 20% ... (vezi toată discuția)