avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... actiunea in constatare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

actiunea in constatare

pot introduce actiune in constatare reclamant firma privata si parat primarie x,deoarece in urma unui contract de lucrari foraje puturi de apa,primaria nu a respectat contractul neplatind intreaga suma datorata,noi dorind sa preluam forajul care credem ca este proprietatea noastra.nu s-a semant proces verbal de predare primire a lucrarii.multumim.unde se depune prima data cererea? care instanta si daca se timbreaza.
Cel mai recent răspuns: cristiavocat , utilizator 17:01, 22 Februarie 2018
Si care va fi obiectul actiunii in constatare ?
preluarea forajelor efectuate.
aratarea ca forajele sunt proprietatea firmei private.
Eu nu cred ca sunt proprietatea firmei private. Cred ca firma privata are un drept de creanta pe care urmeaza al valorifica.
chiar daca nu s-a facut proces verbal de predare primire a intregii lucrari si nu s-a platit in totalitate suma din contract?

Alte discuții în legătură

Indeplinire incompleta a unui contract David37 David37 Buna ziua. Eu, persoana fizica autorizata, am avut nevoie de forarea a doua puțuri de apa. Am facut contract cu o societate comerciala pentru realizarea ... (vezi toată discuția)
Viciu ascuns andabej andabej Care credeti ca ar trebui sa fie temeiul legal pentru inceperea unei actiuni in instanta pentru raspunderea executantului fata de descoperirea unui viciu ... (vezi toată discuția)
Predare amplasament bloc catre firma care executa reabilitarea termica -definitie NeluBalas NeluBalas La multi ani!Asta toamna blocul a intrat in programul de reabilitare termica,in care scop s-a procedat la aceasta predare de amplasament.Nu avem un proiect pe ... (vezi toată discuția)