avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna seara,
Mi am dat demisia semnata cu respectarea termenului de preaviz, ulterior nu m am mai prezentat la locul de munca. Sunt chemata intr o comisie ptr cercetare disciplinara. Nu imi doresc sa merg la aceasta comisie.
Ce presupune aceasta comisie?
Ce consecinte pot avea?
Ma pot pune sa platesc daune?
Ce imi pot face?
Ce riscuri sunt?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2019
Nicom04, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nicom04 , utilizator 13:36, 14 Noiembrie 2019
Buna seara, sunteti chemat pa comisie dupa ce v-ati depus demisia? Probabil ca incearca sa transforme demisia dvs intr-o concediere disciplinara. Asta nu inseamna ca este si legal. Mergeti la cercetare, eventual insotita de avocat, sa nu vi se incheie contractul de munca in mod nelegal.
In cazul in care oricum procedeaza la concediere puteti solicita in instanta anularea deciziei de concediere si daune
Da, ma cheama in comisie dupa ce mi am depus demisia, deoarece eu am semnat ca respect termneul de preaviz dar nu m am mai dus la munca
Duceti-va , nu absenteti intrucat va poate sanctiona in absenta
Ce sanctiuni pot aplica?
Art 248 Cod Muncii a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din funcţie, cu acordarea salariului corespunzător funcţiei în care s-a dispus retrogradarea, pentru o durată ce nu poate depăşi 60 de zile;
c) reducerea salariului de bază pe o durată de 1-3 luni cu 5-10%;
d) reducerea salariului de bază şi/sau, după caz, şi a indemnizaţiei de conducere pe o perioadă de 1-3 luni cu 5-10%;
e) desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.

Alte discuții în legătură

Este vorba de cineva apropiat- a lucrat pana la sfarsitul lunii ... lorellay lorellay Este vorba de cineva apropiat- a lucrat pana la sfarsitul lunii aprilie la o firma de constructii edilitare. Si-a depus demisia si din acel moment nu a mai ... (vezi toată discuția)
Buna seara, mi-am depus demisia dar doresc sa plec cu 4 zile ... Maricica124 Maricica124 Buna seara, mi-am depus demisia dar doresc sa plec cu 4 zile inainte de de expirarea preavizului ( 16 zile in loc de 20). Am depus cerere prin care am motivat ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni absente nemotivate serviciu alexandrapop1987 alexandrapop1987 Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Eu am lucrat la o firma si am plecat fara preaviz, fara sa semnez demisia. As vrea sa imi spuneti ce consecinte va avea ... (vezi toată discuția)