Am avut un contract de munca timp de un an si jumate pana la data de 14,09,2009. De la data de 15,09,2009 am un contract de munca pe perioada determinata la o alta firma pana la date de 15,12,2009. Intrebarea mea este daca pot sa cer indemnizatia de somaj?:sorry:
Somerii prevazuti la art. 17 alin. (1) din Legea nr. 76/2002 beneficiaza de indemnizatie de somaj daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii;
b) nu realizeaza venituri sau realizeaza din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decat salariul de baza minim brut pe tara garantat an plata;
c) nu indeplinesc conditiile de pensionare, conform legii;
d) sunt inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca an a caror raza teritoriala isi au domiciliul sau, dupa caz, resedinta, daca au avut ultimul loc de munca ori au realizat venituri in acea localitate.
1. La expirarea termenului, CIM inceteaza de drept, conform art.56j din Codul muncii.
2. Acest articol permite sa va inscrieti la AJOFM pentru primirea indemnizatiei de somaj.
Acordare somaj
lili74a
buna ziua,
daca o persoana a abeneficiat de somaj in perioada decembrie 2012 -mai 2013 ,ulterior a fosta angajata pe perioada nedeterminata si isi inceteaza ... (vezi toată discuția)
Somaj
koka1
buna seara. daca dupa un an de somaj mi se face o angajare pe o perioada det de 3 luni, dupa aceste 3 luni pot beneficia de somaj in continuare, avind in ... (vezi toată discuția)