avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie concediu de maternitate si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie concediu de maternitate si indemnizatie CCC

Buna ziua.

Tichetele de masa se considera in calculul indemnizatiei concediului de maternitate sau doar a indemnizatiei CCC? Acestea sunt mentionate separat de venitul brut/net in fluturasul de salariu.

Dar avantajele in natura (de ex tichete cadou cu valoare > 150 RON, carduri cadou, etc) ? Mentionez ca valoarea acestor beneficii este inclusa in venitul brut apoi este supusa deducerii de contributii sociale 35% (nu si de impozit deoarece sunt angajat IT scutit de impozit), apoi retinuta din venitul net.

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2019
cr2901, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:39, 16 Noiembrie 2019
Veniturile obținute din al treisprezecelea salariu, stimulente, primele, prima de vacanță, veniturile obținute în baza unor hotărâri judecătorești și altele asemenea, încasate în perioada de douăsprezece luni anterior datei nașterii copilului sunt luate în calcul la stabilirea cuantumului indemnizației pentru creșterea copilului, fiind venituri care rezultă din realizarea unor activități supuse impozitului pe venit.

Incepând cu data de 1 iulie 2010 tichetele de masă sunt supuse impozitului pe venit. Având în vedere faptul că tichetele de masă sunt asimilate salariilor, iar valoarea acestora este impozabilă, vor fi luate în considerare la stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru CCC.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Noiembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul venituri indemnizatie parinte LauraEP LauraEP Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa inteleg cum se calculeaza veniturile din ultimele 12 luni pana la momentul nasterii copilului, venituri care conteaza in ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil emilianicolau emilianicolau Buna ziua, As vrea sa stiu daca la baza de calcul a indemnizatiei crestere copil se ia in calcul venitul net inainte de impozitare sau dupa impozitare. ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil muresanveronica muresanveronica Buna ziua, sunt angajata unei firme din oct 2012 pana in prezent. Sunt insarcinata in saptamana 34 urmand sa nasc in per 10 oct. 2104. Concediul crestere ... (vezi toată discuția)