avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Taxe , salarii pentru o Asociatie Non-Profit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Taxe , salarii pentru o Asociatie Non-Profit

Buna ziua ,
Doresc sa-mi deschid o Asociatie Non-profit si as dori sa stiu , ce taxe si impozitie ar trebui sa platesc ... daca eu nu desfosor o activitate care sa produca banii. Asociatia se bazeaza pe actiunii caritabile : Strangere de hainute , mancare pentru diverse fam. nevoiase , case de copii , azile de batranii sau primesc donatii si le dau oamenilor cu probleme de sanatate . Si daca am o contabila , salariu ei poate fi mai mic decat salariu min. pe economie ?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2019
Adryan.D, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:23, 14 Noiembrie 2019
Daca nu desfasurati activitati economice, nu trebuie sa platiti nimic, in afara de contributiile si impozitul aferente salariului contabilei. Aceasta poate fi angajata si cu fractie de norma, fractie ce poate fi oricat de mica.. Eu, de exemplu, am incheiat CIM si de 4 ore/luna.
Deci sa inteleg la ceea ce doresc eu sa fac , ne desfasurand nici o activitate care sa aduca profit , nu trebuie sa platesc ceva catre stat.
Si inca ceva am uitat sa intreb : Trebuie platit catre birocratia Romaneasca. ceva de genul pentru membrii fondatorii , contabil ( sa le platesc la sanatate e.t.c ???
Daca nu sunt retribuiti, nu trebuie platit nimic.
Imi cer scuze """ de stresu care vi-l dau "" dar intreb totul ca nu vreau sa am surprize neplacute si eu sa vreau sa fac , surprize placute.
Membrii fondatorii trebuie sa-si plateasca si ei salariu sau doar daca sunt si angajatii acestei Asociatii ???

Alte discuții în legătură

Evidenta contabila ong (asociatie) - after-school ros199 ros199 Va rog sa-mi spuneti si mie cum se tine evidenta contabila si fiscala a unui ONG, respectiv Asociatie-After School. Asociatia are 2 invatatori, angajati cu ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite pentru un angajat ong ? zpk zpk Buna ziua, incerc sa imi dau seama daca e mai rentabil sa imi fac o asociatie ong sau un srl d pentru un centru de zi . 1. Ce taxe si impozite se platesc ... (vezi toată discuția)
Cenzor ong mihadari mihadari Am un ong.este stipulat in actul contitutiv si un cenzor desi avem 3 membrii fondatori.este obligatoriu sa avem si contabil?cenzorul poate munci cu contract de ... (vezi toată discuția)