avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Construcție
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Construcție

Bună seara, vecinii din dreapta proprietății mele au construit în octombrie 2018 câteva camere lipite de casa mea fără a avea acordul notarial al meu, deci fără autorizație de construire . Am sesizat Poliția Locală care, după ce a luat legătura cu vecinii, mi-a spus(verbal) că nu are ce să le facă deoarece aceștia au susținut că aceste camere sunt construite de mult timp . Aștept răspunsul scris de la Poliția Locală și vreau să mă îndrumați ce pași să urmez pentru a rezolva această situație. Deschiderea unui proces in instanță ar fi o soluție? Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: dra6os , utilizator 06:04, 15 Noiembrie 2019
Buna seara. Si o sesizare la disciplina in constructii ar fi mai ok, dar intr-adevar probabil ca le vor da o amenda si atat.
In instanta se poate face proces dar nu aveti cumva probe ca nu exista contructia anterior anului 2018- poze, inregistrari, martori etc...?
Bună dimineața, nu am probe video in acest sens, însă inexistența autorizației de construire și faptul că nu au lăsat distanța de 60 cm. intre construcții nu reprezintă probe? Vă mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces granituire cata01 cata01 Buna seara, Am pe rol un proces de granituire cu o vecina care sustine ca hotarul dintre noi ar trebuie sa fie situat in alta pozitie, desi stilpii din ... (vezi toată discuția)
Autorizatie demolare/constructie casa Coman2010 Coman2010 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti/sfatuiti in urmatoarea problema, locuiesc la casa- curtea este orientata catre vecin. De la hotar pana la constructia lui ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie de construire vasilema vasilema Va rog mult sa-mi da-ti un sfat cui sa ma adresez daca vecinul meu dupa ce i s-a pus in vedere sa desfiinteze o anexa construita fara autorizatie de construire ... (vezi toată discuția)