avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... onorariu notar pentru promisiune de vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

onorariu notar pentru promisiune de vanzare

Am incheiat o promisiune de vanzare cu un dezvoltator imobiliar , caruia i-am achitat 80% din valoarea negociata a unui apartament , pentru care am platit notarului un onorariu de 1% plus TVA raportat la cota de 80% . Ceea ce m-a nedumerit si m-a nemultumit este faptul ca mi s-a spus ca la incheierea actului final de v-c voi plati din nou comision pentru cota respectiva de 80% , plus comisionul pentru cota de 20% pe care o mai am de achitat . Mi s-a invocat un ordin al MJ 3926/2018 . Mie nu mi se pare in regula sa platesc de doua ori pentru aceeasi suma , o consider o dubla taxare . Cei care stiti mai bine despre ce este vorba , va rog sa ma lamuriti si pe mine daca este in regula ori ba ! Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 06:43, 15 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este în regulă, pentru că sunt acte diferite.
Taxele privind antecontractul sunt percepute la suma achitata ca avans.
Iar taxele pentru autentificarea vânzării sunt percepute la întreaga sumă
Nu ar fi trebuit să achitați un avans atat de mare. 10- 20% ar fi fost suficient.
Asta a fost decizia dvs...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, doresc sa cumpăr un imobil in val de 92000 euro. ... ancamate ancamate Buna ziua, Doresc sa cumpăr un imobil in val de 92000 euro. Anul trecut am făcut un antecontract și am plătit un avans de 77000 euro, urmând ca acum sa ... (vezi toată discuția)
Poate notarul sa incaseze onorariu de 1% din antecontract înainte de inregistrarea plății avansului pt proprietate? Mihail850 Mihail850 Bună ziua, Am semnat o promisiune de vanzare pentru un apartament din București cu un notariat (in ianuarie 2020). Desi in momentul in care am semnat ... (vezi toată discuția)