avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum,
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum,

Bunicii sunt decedati , aveau doi copii , unul este in viata si are doi copii si celalalt este decedat si are un copil. Cum stim ce cota din mostenire
este indreptatit fiul celui decedat sa aibe.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 11:17, 15 Noiembrie 2019
Cititi in Codul civil. Masa succesorala se imparte in mod egal intre copii.
Adica fiecare copil are jumatate.
Copilul in viata o sa mosteneasca jumatate din bunuri si cealalta jumatate ii v-a reveni copilului fratelui decedat.
Deci...jumatate merge la
unul este in viata si are doi copii
( adica copilul in viata-ce are la randul sau doi sopii) si cealalta jumatate la
celalalt este decedat si are un copil.
( adica la copilul fratelui decedat)
Ultima modificare: Vineri, 15 Noiembrie 2019
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! este vorba despre o mostenire: se doreste succesiunea ... stefimit stefimit Buna ziua! Este vorba despre o mostenire: Se doreste succesiunea dupa parintii decedati.Am fost 4 frati 1.Tatal decedat in urma cu 10 ani . Nu s-a efectuat ... (vezi toată discuția)
Succesiune parinti decedati steef steef cum se face succesiunea in situatia in care ambii parinti sint decedati? au doi copii,unul in viata celalalt decedat (are 3 copii in viata) ce cota parte ... (vezi toată discuția)
Mostenirea radu1982 radu1982 am o mica problema ...tatal meu a murit in martie 2009 iar bunicul (tatal tatalui meu)in luna august al aceluias an.bunica inca este in viata insa acum sunt ... (vezi toată discuția)