avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de creștere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de creștere copil

Bună ziua. În curând o sa nasc (sunt în concediu prenatal). As dori ca după finalizarea postnatalului, sa intre soțul meu în CCC, iar eu automat sa mi dau demisia de la actualul loc de munca, pentru a sta amândoi acasă cu bebe.
Și as vrea sa știu :
1. Pot demisiona imediat după terminarea concediului postnatal?
2. Tatăl trebuie la momentul depunerii cererii pentru CCC sa fie angajat? Sau se poate chiar dacă nu mai e angajat de aproximativ o luna? (îndeplinește condiția aceea de 12 luni lucrate în ultimele 24 de luni, anterioare nașterii copilului)
3. Cum se calculează indemnizația respectiva?
4. Unde se depun actele respective?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:34, 15 Noiembrie 2019
Buna ziua,
1. Este posibil dar sa nu solicite angajatorul sa efectuati perioada de preaviz.
Mai bine incercati sa incetati contractul "Cu acordul pertilor", astfel nu mai sunteti obligata sa efectuati perioada de preaviz.
2.Daca indeplineste conditia accea este suficient
3. Gasiti un exemplu de calcul in link-ul de mai jos.
[ link extern ]
4.Actele se depun la primaria unde aveti domiciliul
1. Pot demisiona imediat după terminarea concediului postnatal?

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă existenta unui c.i.m.activ, , singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010 (somaj, elev/student /masterand la zi, concedii medicale etc..



2. Tatăl trebuie la momentul depunerii cererii pentru CCC sa fie angajat? Sau se poate chiar dacă nu mai e angajat de aproximativ o luna? (îndeplinește condiția aceea de 12 luni lucrate în ultimele 24 de luni, anterioare nașterii copilului)

Tatalnu trebuie sa fie angajat la momentul depunerii cererii pentru CCC , ci sa indeplineasca conditiile prevazute de lrge.


3. Cum se calculează indemnizația respectiva?
Cuantumul indemnizației lunare este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului. Cuantumul minim al indemnizației lunare nu poate fi mai mic decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință, iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depăși valoarea de 8.500 lei.

4. Unde se depun actele respective?

Cererile pentru acordarea drepturilor prevăzute de prezenta ordonanță de urgență, reprezentând indemnizație sau stimulent de inserție, și documentele din care rezultă îndeplinirea condițiilor legale de acordare a acestora se depun la primăria comunei, orașului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului București pe raza căreia solicitantul își are domiciliul sau reședința.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte depunere ccc Karmen-Liliana Karmen-Liliana Ce acte imi sunt necesare pt CCC? Unde si cand se depun actele pt CCC ? Sotul meu poate depune documentatia CCC? Concediul de maternitate este platit de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ionelavalentina ionelavalentina buna ziua,sunt insarcinata in 6 luni jum si lucrez de 10 luni dar in aceste zece luni mi-am schimbat locul de munca dar fara intrerupere.pe 21 octombrie fac 1 ... (vezi toată discuția)
Concediu creștere copil în cazul nerealizării de venituri anterior nașterii miha_r miha_r Bună ziua, Conform modificărilor apărute în legea privind acordarea indemnizației creșterii copilului, cele 12 luni minime de realizare venituri în ... (vezi toată discuția)