Buna ziua. Am citi aici pe forum si tot nu am reusit sa ma luminez cum sa procedez in situatia mea:
Pe un teren proprietate, intabulat dar nefolosit in nici un scop de 2 ani de cind l-am cumparat, vecina ce locuieste alaturi de acest teren a pus o masina veche pe el fara a ma intreba, am acceptat ideea (dar fara sa semnam vre-un act, doar verbal) pentru ca nu locuiesc in zona si am rugato ca sa ma anunte daca apare ceva probleme nedorite pe terenul meu. A trecut 1 an si jumatate de atunci si acum doresc ca ea sa isi ia masina de pe terenul meu (vreau sa il vind), dar nu mai recunoaste nimic. Cum pot sa parocedez acum?
Ma adresez politiei ? pentru tulburare de posesie, dar cum demonstrez ca e masina ei?
Sau pot sa iau masina de pe proprietatea mea fara a mai discuta cu nimeni si sa o duc la un punct de colectare de astfel de masini?
Nu as dori sa incalc legea dar nici sa treaca un an pina scot acea masina de pe propietate.
Sfatul meu este simplu si perfect legal: intrucat nu este masina(rabla ) dvs , puneti 2 baieti cu o caruta cu coviltir sa o ia GRATIS! Si sa o duca la dezmembrare pentru fier vechi. Or sa va zica si multumesc ! Atunci veti vedea daca vecina reactioneaza sau daca zice si ea multumesc ca a scapat de rabla!B-)
Multumesc. intradevar este simpla varianta. Dar din ce am mai citit aici pe forum nu este ilegal? pentru ca dupa aceia poate sa ma acuze de distrugere sau mai stiu eu ce ...?
Va multumesc anticipat.
incercati mai intai o notificare eventual printr-un executor judecatoresc.
prin notificare sa o obligati ca in termen de.... sa ridice autoturismul de pe terenul dvs, in caz contrar veti proceda la eliminarea ei...
Mie imi place mult varianta d-lui Mihai Grigore, si, sa fie problema mea, asta as face fara frica de consecinte pe care nu le pot duce.
As fi chiar amuzat sa vad ce face vecina in situatia asta.
Fireste, as notifica-o intai, cu mentiunea obligarii ei la plata cheltuielilor de mutare a masinii si de predare catre centru colectare deseuri sau de depozitare intr-un spatiu inchiriat.
Daca aveti oarecari retineri (indreptatite, poate), eu zic asa: platiti pe careva sa mute masina ... "mai incolo". Fie pe terenul vecinei, fie in fata terenului ei.
Da, de acord cu smeagull. O predare la fier vechi ar insemna niste martori ca ati dispus de un bun despre care stiati ca nu e al dv., nu prea aratati bine legal asa...
Mutati-o mai incolo, pe proprietate publica, undeva.
Faceti notificare si o adresa la politie cum ca o masina cu nr. sta inutil la limita proprietatii dv. cu proprietatea publica.
IN functie de oras si dispozitiile locale, puteti semnala si la Primarie sa ia masina pe motiv ca e abandonata.
Toate demersurile pe care urmeaza sa le faceti le precizati clar in notificare, ca sa stie vecina ce-o asteapta. Daca e inregistrata pe numele ei, o asteapta cheltuieli maricele. Daca nu, il va anunta pe proprietar.
Nu prea vad tulburare de posesie.