avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinii mei doresc să pună un gard încuiat la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinii mei doresc să pună un gard încuiat la capătul unui drum privat (utilizat public), împiedicând accesul pe drumul public.

Salutari tuturor!

Locuiesc la capătul unui drum privat care este conectat la un drum public, iar acest drum este singurul mod prin care pot avea acces pe drumul public. Acest drum "privat” a fost deschis și utilizat de public atâta timp cât îmi amintesc (50+ ani) - (Atașarea unui link pentru referințe suplimentare privind aspectul.) [ link extern ]

S-a descoperit recent (se presupune) că atât Vecinul A cât și Neighbor B dețin în comun drumul privat. Ambii au fost de acord să pună o poartă încuiată la capăt (la care numai ei vor avea o cheie) - ne împiedică să accesăm drumul principal. (Pentru înregistrare, locuiesc în proprietate împreună cu părinții mei împreună cu soțul și copilul meu.)

Nu suntem în termeni buni cu Neighbor A și Neighbor B și credem că suntem răzbunători.

Pot să plaseze un gard pe un drum privat în așa fel încât să împiedice accesul liber pe drumul public, în ciuda faptului că a fost folosit de noi și de publicul nestingherit timp de cinci decenii?

Va multumesc anticipat pentru raspuns!

(EDIT: we also have public utilities, (water, internet, etc) located on our property and an electrical pole on the private road.)
Ultima modificare: Vineri, 15 Noiembrie 2019
DellJ, utilizator
Cel mai recent răspuns: DellJ , utilizator 15:31, 17 Noiembrie 2019
Nu aveti autoritatea si competenta sa execuati modificari la drumul privat
Eventual pentru a va asigura cale de acces spre proprietate daca nu conveniti amiabil cu proprietaii drumului ,aveti dreptul sa solicitati in instanta cale de acces
Iti multumesc pentru raspuns!

Scuze pentru a nu fi mai clar, am fost întrebat dacă presupușii proprietari ai drumului privat au dreptul să ridice un gard încuiat care să mă împiedice să-mi acceseze terenul. Nu eu. (De asemenea, nu este proprietarul inițial al drumului, ci urmașii proprietarului care încearcă să preia drumul.)

Dacă drumul a fost utilizat public timp de 50 de ani și are toate utilitățile, inclusiv apă, electricitate, televiziune, etc, nu intră în competența administrației județene în locul unei persoane fizice? se merge la tribunal, singura opțiune?

multumesc din nou!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare administrator imobil cirstian florin cirstian florin Administratorul de imobil mai poate fi angajat cu conventiie civila? (vezi toată discuția)
Intrebare legata de trademark infringement in cazul unui website RazvanR RazvanR Buna ziua, Am o intrebare ceva mai complexa legata de posibile procese de trademark infringement in cazul unui website hostat pe server din SUA. O scura ... (vezi toată discuția)
Un alt mod de a face politica POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE [b]Umor negru la scară mondială ![/b] Zambiti, va rog! Traducerea in romana este ingrosata. Textul poate fi o satira naucitoare la adresa drepturilor si ... (vezi toată discuția)