avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Modificare destinație locuință în activitate de ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Modificare destinație locuință în activitate de birou

Buna ziua,

Am achiziționat un imobil la parterul unui bloc 2 etaje 8 apartamente, construit 2010 in sectorul 1, București. Are intrare separata de ceilalti locatari ai blocului și vecin doar pe verticala un apartament. Are destinație de locuit și sunt 52mp utili împărțiți în 2 camere și dependințe. Exista posibilitatea de a achiziționa subsolul blocului 200mpu cu destinație de parcare(și 10mp adăpost ala). As dori sa îl folosesc pentru birouri plus depozit la subsol și aș putea obține avizul vecinilor direcți (nu exista asociație locatari). Puteți să mi spuneti cam care ar fi pașii și costurile și șansele de reusita? Mersi.
Cel mai recent răspuns: woe , utilizator 19:10, 22 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avand in vedere incadrarea specaiala a partii comune subsol,respectiv adapost ala,categorc nu puteti schimba destiantaia acestuia
ynocentta a scris:

Avand in vedere incadrarea specaiala a partii comune subsol,respectiv adapost ala,categorc nu puteti schimba destiantaia acestuia

Subsolul nu este parte comuna a nimanui, este imobil privat in proprietatea dezvoltatorului. Imobil impartit in locuri de parcare care se pot vinde separat, Nu stiu daca in terminologia cadastrist imobiliara exista termen mai de specialitate decat ce am spus.

E impartit in 8 locuri de parcare, si le pot achizitiona pe toate. Plus spatiul care reprezinta accesul auto catre aceste locuri de parcare. Acest subsol este un open space de 200mp. Adapostul ALA probabil ca este parte comuna, dar e separat prin pereti de parcare, este o incapere de 10mp. Are acces din parcare, nu intentionez sa obstructionez accesul. Cu adapost ALA nu am intentie de achizitionare, isi va pastra destinatia.
Aici link catre schita subsol [ link extern ]
Doresc ca in garajul de la subsol sa depozitez diverse marfuri la care vor avea acces persoanele din apartamentul de deasupra.

Rog sa va exprimati o opinie avizata, daca ati avut experienta sau daca cunoasteti baza legala. Parerologie stiu si eu. Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2019
woe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire loc de parcare imobil nou construit psyche383 psyche383 Buna ziua, Doresc sa achizitionez un apartament intr-un imobil nou construit pentru care am negociat un pret de X Euro, pret care include si un loc de ... (vezi toată discuția)
Acord de asociere SethBV SethBV Buna ziua, Locuiesc intr-un ansamblu rezidential nou, format din 4 blocuri. La subsol, sub toate cele 4 blocuri este o parcare subterana. Fiecare bloc are ... (vezi toată discuția)
Asociaţii de proprietari / locatari - boxa apartamentului Tomache Tomache Buna ziua! Am urmatoarea speta: detin de 7 ani un apartament intr-un bloc din Bucuresti prin contract de vanzare-cumparare, pe contract scrie ca este ... (vezi toată discuția)