avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociaţii de proprietari / locatari - boxa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociaţii de proprietari / locatari - boxa apartamentului

Buna ziua!

Am urmatoarea speta: detin de 7 ani un apartament intr-un bloc din Bucuresti prin contract de vanzare-cumparare, pe contract scrie ca este vorba de apartament + dependinte.
Dupa ce m-am mutat in apartament am aflat de la vecini ca acest apartament are si o boxa dedicata la subsol. Am intrebat administratorul si presedintele de bloc care au spus ca ei nu stiu nimic.
De curand s-a schimbat administratia si presedintele de bloc, acestia sunt locatari vechi ai imobilului care mi-au spus ca apartamentul meu are aceasta boxa - mi-au si aratat-o la subsol, se pare ca cel de la care am achizitionat eu apartamentul nu a fost anuntat de proprietarul anterior despre aceasta boxa - si pe contractul dintre acestia (am o copie) scrie despre vanzarea apartamentului + dependinte, nespecificandu-se in mod expres ca este vorba si de o boxa.
In contractul original al celor care au cumparat prima oara apartamentele de la constructor (1968) este mentionata boxa si numarul acesteia aferenta fiecarui apartament, pe pagina principala a contractului, nefiind un contract separat pentru boxa (contractul este sub forma: apartament + boxa numarul...).

Intrebarea este: aceasta boxa revine de drept mie, proprietarul apartamentului sau trebuie sa intreprind ceva ca aceasta sa fie trecuta pe vreun act?

Multumesc mult pentru raspunsurile dvs.!
Cel mai recent răspuns: Tomache , utilizator 10:34, 7 Octombrie 2021
Ca sa puteti detine vaclitatea de proprietar asupra spatiului cu alta destinatie este obligatoriu sa detineti un document autentificat
Daca detineti document legal care atesta ca apartamentul in discutie beneficiaza din cosntructie si de spatiu anexa=
boxa,se poate incheia act aditional la contractul de tranzactionare drept de proprietate bun imobil
Va multumesc pentru raspunsul dvs!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare boxa subsol Ioana671 Ioana671 Buna ziua! In contractul de cumparare a apartamentului este specificat ca apartamentul are si boxa. Nu sunt specificati exact mp ai boxei, doar cota parte ... (vezi toată discuția)
Boxa la subsolul blocului patrichicristina patrichicristina Am cumparat un apartament cu 3 camere cu o suprafata de 96mp.etaj 1 ap 1.Vechiul proprietar a cumparat apartamentul de la un domn care a detinut 2 apartamente ... (vezi toată discuția)
Boxe construite fara autorizatie AlexSNY AlexSNY Am cumparat un apartament intr-un bloc nou unde dupa receptie s-au construit boxe, dar nu apar in proiect. In contractele de vanzare cumparare era o clauza ... (vezi toată discuția)