avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Blocare acces unic la proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Blocare acces unic la proprietate

Buna ziua,
Va rog frumos, un sfat pentru urmatoarea situatie:
Sunt proprietarul unui apartament situat la et. 2/2 plus demisol si pod intr-o casa din zona semi-centrala a Capitalei; suntem cate un proprietar pe nivel, curtea si podul sunt in folosinta comuna.
Am cumparat locuinta inainte sa ma casatoresc, sotia nu a acceptat zona, dar mai ales vecinii, veti intelege de ce. Acum ne gandim sa il vindem ca sa reducem aceasta sursa de stres din viata noastra!
Nu locuim acolo, am oprit si lucrarile de renovari interioare, bugetul ne este secatuit de spitalizari si medicatii scumpe: de cativa ani avem probleme mari de sanatate (cardiologie), pe care trebuie sa le consider prioritare.
Problemele cu vecinii sunt, dupa cum urmeaza:
1. Recent au refacut poarta de la strada (punctul unic de acces in curtea comuna si apoi la proprietate) si au montat o broasca noua cu butuc YALE (fara sa ma consulte sau sa ma instiinteze, am acelasi nr. de telefon si aceeasi adresa de email de ani buni), dar refuza sa imi dea o cheie. ARE vreun vecin DREPTUL DE A-MI BLOCA ACCESUL LA PROPRIETATE?
Am ajuns saptamana trecuta acolo cu niste clienti pentru vizionare si am stat ca prostii la poarta noua; vecinii nu mai raspund la telefoane; ce e de facut: chem Politia?
2. Au schimbat lacatul de la pod si il folosesc doar ei; nici aceasta cheie nu vor sa mi-o dea!
3. Nu m-au consultat, nici anuntat cand au montat in curte o cusca mare si un tarc pentru caini; doi caini DE TALIE MARE si unul mai mic sunt liberi in curte, nelegati si bineinteles latra, fac mizerie si LASA PAR: noi fiind pe langa toate celelalte si astmatici si alergici la par de animale, iar fiului nostru fiindu-i teama de caini de mic chiar nu putem accepta acesta situatie.
4. Nu m-au consultat, nici anuntat cand (sustin ei) au facut alte lucrari in curte (ceva la canalizare), dar ridica tonul si cer bani fara sa justifice lucrarile cu vreun document, decont, macar o dovada de plata; de unde sa stiu eu ce e in canal acum si ce a fost inainte? Imi pare o " barba" si o obraznicie, atat.
Acum cateva luni am fost contactat o singura data de o vecina care m-a chemat sa discutam despre o reparatie, mi-a comunicat un tarif -manopera si materiale- de la o firma gasita de ei, sa zicem acceptabil; dar odata ajuns acolo un alt vecin mi-a cerut partea dintr-un tarif triplu ( are el alta firma, pe primii nu ii cunoaste...). M-am simtit prostit pe fata, oricum nu dispuneam de noua suma; pentru ca a ramas moarta cred ca a fost o incercare de stors niste bani, DACA TINE, nu stiu cat le pasa...
Pentru ca nu exista o Asociatie de Proprietari, in aceasta situatie cine decide ce lucrari sunt necesare si cand / cum/ cu ce furnizor de servicii/ la ce tarif se pot executa?
Desigur, cel mai deranjant este aspectul blocarii accesului la proprietate.
Va cer ajutorul: cum sa fac sa rezolv situatia? Numai stresul asta imi lipsea!
Va multumesc anticipat,
Adrian C.
Ultima modificare: Duminică, 17 Noiembrie 2019
Adrian. C, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt proprietar caine metis staffordshire (cat. 2, ... officetimes officetimes Buna ziua, sunt proprietar caine metis Staffordshire (cat. 2, cf legii 55).. Acesta a fost eliberat din tarcul inchis si din curtea comuna de catre muncitori ... (vezi toată discuția)
Ferastra vecinului (2 m inaltime) la aproximativ 60 cm de linia de hotar Elena_77 Elena_77 Buna ziua, Va deranjez si eu cu o problema pe care o avem cu vecinii nostri. Situatia se prezinta in felul urmator: Este vorba de o casa mostenita de ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute niculescusorin niculescusorin Pe langa proprietatea mea s-a creat un drum de servitute de catre vecina mea . La inceput a existat o poarta de acces pentru cei care si-au construit locuinte ... (vezi toată discuția)