avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna.

Angajat cu concediu medical de 18 luni 2 oct.2018 pana la 2 mai 2020 , diagnostic de neopalzie, mai beneficiaza de concediu de odiha dupa 2 mai 2020 ,cat si de zilele suplimentare pentru grad accentuat de handicap ? Cu respect.
Cel mai recent răspuns: motanugec , utilizator 23:06, 17 Noiembrie 2019
Buna seara,

1. Constituția României – art. 148. Integrarea în Uniunea Europeană
„(2) (…), prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum și celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate față de dispozițiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare”.
2. Directiva 2003/88/CE a Parlamentului European și a Consiliului din data de 04 noiembrie 2003 (denumită în continuare Directivă) privind organizarea timpului de lucru, potrivit căreia concediile medicale nu diminuează durata concediului de odihnă.
3. Codul Muncii - art. 145 „(2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabilește în contractul individual de muncă, cu respectarea legii și a contractelor colective de muncă aplicabile”.
„(4) La stabilirea duratei concediului de odihnă anual, perioadele de incapacitate temporară de muncă și cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal și concediului pentru îngrijirea copilului bolnav se consideră perioade de activitate prestată.

În concluzie, raportat la analiza dispozițiilor legale, a practicii și jurisprudenței naționale și internaționale cu referire la art. 7 alin. (2) din Directiva 2003/88/CE a Parlamentului European și a Consiliului privind anumite aspecte ale organizării timpului de muncă, salariatul are dreptul la indemnizația pentru concediul de odihnă, chiar dacă s-a aflat întregul an în concediu medical sau într-o parte a acestuia.

De asemenea, pe perioada existentei incadrarii in grad de handicap se cuvin zilele suplimentare de concediu de odihna.

Seara buna!
Ultima modificare: Duminică, 17 Noiembrie 2019
ABI Design Concept, Consultant resurse umane
Multumim frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna Mainerici  Ctin Mainerici Ctin cf) Articolul 7 alineatul (1) din Directiva 2003/88/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 4 noiembrie 2003 privind anumite aspecte ale organizarii ... (vezi toată discuția)
Articolul 140 alin (2) din codul muncii si legislatia europeana ContSters196669 ContSters196669 Sunt convinsa ca la toate firmele unde Contractul Colectiv de Munca nu prevede altfel se aplica art. 140 alin. (2) din Codul muncii potrivit caruia durata ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza concediul de odihna corinuta corinuta Daca un salariat are dreptul la 21 de zile concediu de odihna, si pe parcursul acelui an va fi in concediu medical 3 luni, la cate zile de concediu de odihna ... (vezi toată discuția)