avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... nelamurire adeverinta de vechime
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

nelamurire adeverinta de vechime

Sunt nelamurit in ce conditii trebuie sa cer o adeverinta de vechime de la fostul angajator. In cartea de munca este trecuta toata perioada de angajare, din 85 pana in prezent, lucrat la mai multe firme, unele intrari stampilate si altele nu (in caz ca e important).
Cartea de munca a fost scanata la itm si mi-a fost prezentat foile cu perioada lucrata pe luni din 2001 pana mai recent. La pensionare trebuie sa am adeverintele de vechime pentru perioada 85-2001? sau nu sunt necesare din moment ce sunt trecute pe cartea de munca? iar foaia primita din 2001 pana in prezent asta inseamna ca s-a si cotizat? sau cum aflu daca au fost perioade cand nu s-a cotizat?
Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2019
cezur712, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:16, 18 Noiembrie 2019
Carnetul dvs de munca a fost scanat de Casa de pensii si nu de catre ITM.

La pensionare puteti depune si adeverintele de vechime pentru perioada 85-2001, chiar daca sunt trecute in carnetul de munca.

Numai dupa 01.04.2001, la Casa de Pensii , se pot afla care au fost perioadele pentru care nu s-au cotizat.
Multumesc pentru raspuns, corect, de casa de pensii a fost stampilata.

Dar este obligatoriu sa aduc adeverinta de vechime pentru 85-2001? daca nu aduc nu este luat in considerare ce s-a lucrat pana in 2001? chiar daca apare in cartea de munca?

Iar din moment ce figurez la casa de pensii din 2001 si am primit acele foi asta nu inseamna ca s-a si cotizat? De la itm nu se poate afla cotizarea? doar de la casa de pensii?
La pensionare puteti depune si adeverintele de vechime pentru perioada 85-2001, chiar daca sunt trecute in carnetul de munca....Altfel spus, nu este obligatorie depunerea adeverintelor , daca perioadele sunt mentionate in carnetul de munca.
unele firme nu au stampilat in cartea de munca, e valabil in acest caz?

si atunci de ce se mai cer aceste adeverinte de vechime? pentru ca eu nu am gasit nicaieri oficial unde sa scrie in ce conditii e nevoie, peste tot am gasit informatii diferite
Dacă pana la 01.01.2011 in carnetul de munca nu aveti stampilata o perioada atunci cred ca din aceasta cauza se solicita adeverinta.

Obligativitatea stampilarii a dispărut în 2015.
Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scanarea cartilor de munca catalina77 catalina77 Buna dimineata. As dori sa stiu si eu pana la ce data trebuiau duse la ITM cartile de munca pentru scanat? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Carte de munca pierduta nescanata georgiana.td georgiana.td Buna ziua . Sotul meu a lucrat in ultimii doi ani \"la negru\" , nereusind sa isi gaseasca un loc de munca in mod legal . In tot acest timp cartea lui de ... (vezi toată discuția)
Cm la scanat eudoxiu eudoxiu Buna ziua, Poate stie cineva sa ma lamureasca: am citit pe internet, un articol, tipic romanesc, unde se spunea ca este OBLIGATORIU ca sa fie depuse CM ... (vezi toată discuția)