avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca pierduta nescanata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca pierduta nescanata

Buna ziua .
Sotul meu a lucrat in ultimii doi ani "la negru" , nereusind sa isi gaseasca un loc de munca in mod legal . In tot acest timp cartea lui de munca a stat , credeam noi , acasa , printre alte acte . De la 1 februarie 2011 a reusit sa se angajeze cu contract de munca , dar nu mai gasim cartea lui de munca nicaieri . Mentionam ca nu a fost dusa nici la casa de Pensii , la scanat , pentru ca nu am stiut acest lucru . Tot ce mai avem este o copie xerox , certificata "conform cu originalul" de la ultimul sau angajator .
Ce putem face acum ? Putem duce copia aceea la scanat ? Mai platim amenda ca am depasit termenul ?
Va multumim pentru ajutor .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:55, 23 Februarie 2011
Are vechime in munca inainte de 01.04.2001?
da , din 2001 .
ma scuzati... din februarie 2001 .
Pentru scanarea cartii de munca la pensii trebuie vechime inainte de 01.04.2001.
Ok e vorba de 2 luni, deci trebuia dusa.
Declarati carnetul pierdut la monitorul oficial, si faceti cereri pentru eliberarea unor adeverinte de vechime la angajatorii la care ati lucrat sau la ITM.
Cel mai bine este sa faceti cerere la ITM pentru eliberarea adeverintelor de vechime la toti angajatorii unde ati lucrat ... luati datele din copia carnetului de munca (denumire angajator si perioada lucrata) ... astfel ca in termen de 30 de zile de la data depunerii solicitarii veti primi adeverintele acasa sau veti fi chemata sa le ridicati de la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca zugravu catalin zugravu catalin Am pierdut cartea de munca la noul serviciu si nu a mai fost dusa la scanat.Cel de la personal zice ca nu a primit-o de la cel care a fost inaitea lui. ... (vezi toată discuția)
Carte de munca pierduta adina30iulia adina30iulia Buna ziua.Mi-am pierdut cartea de munca in urma cu mult timp dar mi-a ramas o copie xerox a ei. Ce trebuie sa fac in acest caz pentru a ma angaja fara ... (vezi toată discuția)
Carte de munca sau contract individual? ionela_ionela35 ionela_ionela35 Buna ziua. Daca ne vor da cartile de munca acasa unde se vor inregistra anii de vechime lucrati in munca si cum vom face dovada peste anii, vechimea in munca, ... (vezi toată discuția)