avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Abuz al firmei de control gaze, amenintari, teroare
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Abuz al firmei de control gaze, amenintari, teroare

Locuiesc la bloc. Am aragaz pe gaze, cu teava de gaze de tip metalic, instalata de constructorul blocului.
Firma care face verificarile la gaze odata la 2 ani doreste ca in mod abuziv sa ma oblige sa tai teava de gaze metalica si sa o inlocuiesc cu un racord flexibil din plastic. Aceasta, desi la verificare nu a fost nici o problema, aragazul si teava fiind in perfecta stare, fara pierderi/corodare etc.
Motivatia - ca e teava "de pe vremea lui Ceausescu"
Amenintari cu amenda si taierea gazelor in tot blocul daca nu ma conformez. Telefoane zilnice de amenintare si teroare.
Doresc sa stiu daca e legal sa ma oblige la inlocuirea tevii metalice de gaz cu una flexibila? Exista vreo lege in acest sens sau e doar un abuz?
Daca e abuz, unde ma pot adresa ca sa imi pot folosi bucataria fara sa fiu amenintat cu amenzi si terorizat zilnic?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Abuz al firmei de "control gaze" teologul teologul Locuiesc la bloc. Am aragaz pe gaze, cu teava de gaze de tip metalic, instalata de constructorul blocului. Firma care face verificarile la gaze odata la 2 ... (vezi toată discuția)
Teava de gaze comună Anamaria4567 Anamaria4567 Bună seara. Problema mea sună cam așa: locuiesc la ultimul etaj al unui bloc de 8 etaje și aș vrea ca teava de gaze care trece prin apartamentul meu sa ... (vezi toată discuția)
Instalare centrala termica si pastrarea tevii existente comune ( plus teava noua de gaz pentru centrala). keen_boy keen_boy Buna seara, Va scriu pentru ca poate v-ati lovit de situatia aceasta pana acum. Locuiesc intr-un bloc la etajul 5. Coloana comuna de gaz pentru aragaz ... (vezi toată discuția)