avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz al firmei de \"control gaze\"
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz al firmei de "control gaze"

Locuiesc la bloc. Am aragaz pe gaze, cu teava de gaze de tip metalic, instalata de constructorul blocului.
Firma care face verificarile la gaze odata la 2 ani doreste ca in mod abuziv sa taie teava de gaze metalica si sa o inlocuiasca cu un racord flexibil din plastic. Aceasta, desi la verificare nu a fost nici o problema, atat aragazul cat si teava fiind in perfecta stare, fara pierderi/corodare etc.
Motivatia - ca e teava "de pe vremea lui Ceausescu"
Amenintari cu amenda si taierea gazelor in tot blocul daca nu ma conformez.
Doresc sa stiu daca e legal sa ma oblige la inlocuirea tevii metalice de gaz cu una flexibila? Exista vreo lege/obligativitate in acest sens sau e doar un abuz?
Daca e abuz, unde ma pot adresa ca sa imi pot folosi bucataria fara sa fiu amenintat cu amenzi si terorizat?
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2019
teologul, utilizator
Cel mai recent răspuns: teologul , utilizator 15:59, 18 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Racordarea aparatelor consumatoare de combustibili gazoşi
ART. 168
Aparatele consumatoare de combustibili gazoşi se racordează rigid la instalaţiile de utilizare interioare a gazelor naturale, cu excepţia cazurilor prevăzute la art. 169.

ART. 169
Aparatele consumatoare de combustibili gazoşi cu debit nominal sub 3 mc/h, precum şi arzătoarele industriale independente utilizate la aparate mobile pot avea şi racorduri flexibile la instalaţia de utilizare a gazelor naturale, cu respectarea prevederilor art. 170.

[ link extern ]

Racordul flexibil poate fi o optiune, nu obligatie si nu e din plastic, ci metalic.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2019
latka, utilizator
Multumesc foarte mult, acum stiu ce am de facut!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racord gaze flexibil tereau tereau Bună ziua. Care este temeiul legal pentru înlocuirea racordului de gaze între conducta de gaz și aragaz, la 2 ani, cu ocazia verificării periodice ... (vezi toată discuția)
Abuz al firmei de control gaze, amenintari, teroare teologul teologul Locuiesc la bloc. Am aragaz pe gaze, cu teava de gaze de tip metalic, instalata de constructorul blocului. Firma care face verificarile la gaze odata la 2 ... (vezi toată discuția)
Necesitate detector gaze daca coloana nu traverseaza incaperea Maart102 Maart102 Buna ziua, Doresc sa stiu daca s-a mai confruntat cineva cu urmatoarea problema: Locuiesc de peste 10 ani intr-un apartament cu 2 camere si inca de la data ... (vezi toată discuția)